Што е доказ тест
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

 Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491    САД: +1 918 834 4611

тест за тежина на вода

Во наједноставната форма, тестот за оптоварување вклучува примена на товар на конструкција или парче опрема. Доказ тест е тип на оптоварување тест што ја покажува подготвеноста на товарот структура. Таквите тестови може да се бараат како дел од темелно испитување во согласност со регулативите за дигање и опрема за лифтинг 1998 (LOLER) кои ги ставаат должностите на лица и компании кои поседуваат, работат или имаат контрола над опремата за подигнување.
LOLER го става акцентот на искуството на компетентно лице, кое донесува информирана одлука за тоа што е соодветно врз основа на нивната обука. Тие утврдуваат дали е потребен доказ тест или е корисен за оценување на дел од опремата за подигнување.
Докажаниот тест обично се изразува како процент од работната граница (WLL) што опремата е дизајнирана да издржи.
Точните барања за тестирање на доказ и степенот на секој тест може да се разликуваат во зависност од стандардите, опремата или индустриите кои се вклучени, како и индивидуалните барања од потрошувачите или како дел од сопствените контроли на производителот.

Европски стандарди

Производителот на опрема за подигнување може рутински да извршува тестовите за тестирање или како сериски тест во согласност со нивните процедури за QA / QC, но за производи за продажба во ЕУ минималните барања се наведени во Директивата за машини.
Директивата за машини 2006 / 42 / EC дел 4.1.2.3 ги адресира статичните и динамички тестови кои мора да се изведат на сите машини за подигнување ИСПИТУВАЊЕ НА ИСПИТУВАЊЕТО ПО ПОСРЕДУВАЊЕподготвен да биде пуштен во употреба. Овие тестови помагаат во задоволувањето на условите за "фитнес за цел" за подигнување на машини или за подигнување на додатоци дискутирани во делот 4.1.3.
Директивата, исто така, наведува (линија 20) дека за одредени видови на машини кои имаат повисок фактор на ризик, пожелна е построга процедура за сертификација. Неколку примери на дополнителни стандарди за сертификација кои можат да бараат тестирање на оптоварување вклучуваат:
• BS EN 14439: препорачува доказ за цврстина и стабилност на крановите, вклучувајќи ја и стабилноста на сервисите за да се земе предвид вчитувањето на ветерот.
• Стандардите EN12079 и DNV2.7-1 поставуваат минимални критериуми за дизајн, материјал, производство и тестирање на контејнери кои се користат во оф-шор апликации, со специфични насоки за тестирање на докази.
• Поморски индустрии - Тестирање за докажување на оптоварување е потребно за скоро сите апарати за подигнување и лабава опрема за подигнување, со цел да се добие сертификат за регистрација на Lloyds. Други тела за верификација како што се Det Norske Veritas (DNV) и Bureau Veritas имаат слични барања за опрема за подигнување.

Стандарди за Северна Америка

Таму се врши тестирање на оптоварување за да се исполнат голем број стандарди кои главно се утврдени од страна на следниве тела: • OSHA-управа за безбедност и здравје при работа
• ASME - Американското друштво за машински инженери
• ANSI-американски национален институт за стандарди

Неколку примери на стандарди за кои може да се бараат тестови за оптоварување што треба да се извршат на опрема за подигнување и придружни вклучуваат:
• ASME B30.9: за кревање на прачки
• ASME B30.10-1.7: на куки
• ASME B30.16: на надземни дигалки (underhung)
• ASME B30.17: на надземни и подемен кранови и колички
• ASME B30.20: разни под-уреди за подигање на јадица
• ASME B30.20: за рачни дигалки
• ASME B30.26: за разни додатоци за подигнување: окови, eyebolts, turnbuckles, линкови, прстени, врати и компресија хардвер.
• OSHA дел 1926.251 (а) (4) опфаќа посебни дизајнирани додатоци за кревање на дизајнот, кои треба да бидат тестирани до употреба пред 125% од WLL.
• ANSI N14.6: специфична примена за специјални уреди за подигнување за испорака на контејнери за нуклеарни материјали со тежина> 4500 кг.

Повторно, во индустриски индустрии, може да се бараат дополнителни тестови. НАСА, на пример, ги специфицира приликите и фреквенцијата на тестовите за оптоварување на тестови и периодични тестови за оптоварување на уредите за подигнување и опрема (LDE) во техничкиот стандард NASA-STD-8719.9 за дигање.

Како да докажете тест?

Бројни апликации за тестирање на оптоварување низ целиот свет бараат оптоварување ќелија за да се потврди оптовареното оптоварување, од кран тестирање со помош на вода вреќи и тензија оптоварување врската до цилиндар тестирање со користење на хидраулични тестирање Опрема и компресија оптоварување ќелија.
Клетката за оптоварување овозможува прецизно мерење и снимање на тестот. Во индустриите кои се критични за безбедноста, барањето за документирање на постапките за испитување и резултати никогаш не било поголемо, бидејќи корисниците на опремата за подигнување бараат повеќе следливост и ревизорски траги.

Опрема за тестирање на докази

Straightpoint произведува различни опрема која може да се користи за тестирање на докази. Како референца на почетокот, нејзината Пробен тест плус (или SW-PTP) софтвер ги евидентира податоците собрани од Radiolink плус оптоварување ќелија, оптоварување оковане или компресија оптоварување ќелија. Потоа создава сертификат за поминување или откажување што вклучува податоци за податоците за тестирање и податоци за графикони од товарот наспроти времето во текот на тестот.
Информациите може да се испечатат директно како PDF извештај, електронски пренесуван или да се доставува до информативниот центар во облакот. Важно е дека постои можност за следење на сертификација на доказ за тестирање и дека оптоварувачката ќелија која го направила тестот била точна и калибрирана. Кога тест за оптоварување се смета за корисен, целта на Proof Test plus е да се направи тој процес поефикасен.

Прочитајте повеќе тука во нашата доказ за тестирање whitepaper

 

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes