Кои се разликите помеѓу групата на стрелки и динамометри
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Зошто би избрале една над друга?

Loadlinks v окови

Добивањето вистинска алатка за работата е од суштинско значење.

На наједноставно ниво би можеле да резимираме дека "Loadlinks се за мерење на оптоварување и оптоварувања на товар се за мониторинг на оптоварување". Подетално, што значи тоа?

Подолу се дадени неколку едноставни критериуми за да се проценат двете опции и да ви помогне да ја одберете вистинската дигалка за оптоварување за вашата апликација. На Straightpoint ние ги користиме термините "loadlink", "динамометар" и дури "уред за индикации на оптоварување" (LID) наизменично. Тие се однесуваат на SP специфичното име, генеричкиот термин и терминот што го користи ASME B30.26-2010. За корисникот има малку или никаква разлика помеѓу секој.

Како тие работат

Прво малку за тоа како тие работат што ќе ни помогне да се разбере точноста.

Вчитај окови

Товарот на штици работи во смолкнување. За време на производството SP отстранува иглата на стандардна лак зандана, носеше дупка по средината и врзана деформација мерачи низ центарот на пин. Сега, иглата на игла стана напор.

Овие деформациски мерачи се порамнети со два стрижечки жлебови кои се видливи од надворешноста на иглата. Длабочината на жлебот прецизно се пресметува во однос на положбата и длабочината, за да се овозможи најдобра изведба на товар, но останува во рамките на нашата сила и безбедносни упатства. Софтверот со напредни анализи на конечни елементи (FEA) се користи за моделирање и докажување на нашите пресметки.

Областа помеѓу овие жлебови е "оптоварувањето". Кога се нанесува товарот, се јавува сила на стрижење низ тие жлебови. Овој ефект на стрижење се мери со помош на притисочни мерачи кои, откако ќе се калибрира иглата за товарење, се претвораат во фактичка вредност на сила или тежина за корисникот.

Loadlinks / ДинамометриLoadarea

Loadlinks работат во тензија. Манометарските мерачи се врзани за телото на нашите алуминиумски оптоварувачки ќелии. Процесот на поврзување на дебеломерните мембрани со телото на товарното ќелие кое е флексибилно под оптоварување е сличен на оптоварувачките окови, но во овој случај, мерните мерачи се вртат директно во согласност со повлекувањето на оптоварувачката ќелија, па правиот и тензичниот.

Оваа директна сила на затегнатоста на телото на оптоварувачката ќелија, додека е под оптоварување, ни дава многу јасен, линеарен сигнал од мерните мерачи. Ова е она што им дава на врските на оптоварување супериорна точност на 0.3% од применетите оптоварувања на оптоварување наспроти оптоварување на +/- 1%.

За да се постигне најдобра точност со игла за товарење, од суштинско значење е да се користи целосната оптовареност како што е опишано погоре. Ќе забележите дека Straightpoint Wireless оптоварување окови користат бобина или јака за да се постигне ова

Можете да прочитате повеќе за важноста на бобина во оваа статија овде.

Брза споредба табела за споредба

Loadlinks v окови

Предности на товарните бандажи


Ограничена просторија

Групата за товарење се состои од врвна и долна опашка покрај висината на телото на товарот.
Како резултат на тоа, оптоварувањето се користи околу 1 / 3 во просторот на групата на товари.

Ракување

За оние кои прават мобилни тестирања и ги носат клетките за оптоварување со нив, товарен шкарт ви дава уред за мерење на едно парче и особено за потешки капацитети, што може да понуди полесно ракување.

Блискост и несигурност

Риггерите како оптоварувачки окови. Тие се запознаени со големината, тежината и работното оптоварување (WLL) на секоја компонента.

Едноставен swap да се вчита следење

Во поставување на местење лесно е да се заменат стандардни окови за безжични товарни врски за едноставно следење на оптоварувањето. Нема промени во главата или конфигурација.

Мониторинг на повеќе точки

Откако ќе се постават групите за товарење, банчарот што го води лифтот има видливост на индивидуалното оптоварување на секоја окова, како и вкупниот товар од еден екран. Тоа им овозможува да го водат лифтот, давајќи им доверба и контрола за тешките лифтови и при движење на обемни или измазни товари.

Предности на товарните линкови


точност

Групата врски за товарење (+/- 0.3% од приложеното оптоварување) е околу 3 пати колку што е точна како оптоварување (+/- 1% од приложеното оптоварување).
Како таква, таа често е избрана за мерење на апликации, прецизно мерење на силата или за калибрирање на други уреди како што се безбедносни индикатори за оптоварување (SLI) на крановите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes