Влечење и спасување
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

тест за повлекување на болдер со sp loadcells Тип на одобрување од DNV GL

Натоварете производи за следење идеални за морска Влечење, ремек и спасување

Идеален за употреба при тестирање на болдер и следење на сили на линијата кога влече и спасува садови на копно

решетка и спасување брошураПроизводителите на мерење на силата, следење на оптоварување и опрема за мерење на оптоварување на оптоварената опрема, обезбедуваат се што ви треба за да ги спречите линиските оптоварувања што ги надминуваат максималните граници на тензиите за време на повлекувањата. Производите на SP Loadlink и Loadcell (динамометар) се ставени преку ригорозни режими за тестирање и ги исполнуваат високите стандарди на многу глобално признати индустриски тела, како што се ASME, DNV-GL, ATEX, и многу повеќе. Тие, исто така, ги развија за да се користат со широк спектар на индустриски стандардни дигалки и опрема.

Натоварувачот Radiolink plus (RLP) е изграден со употреба на алуминиум од алуминиум, што го прави лесен и издржлив, а заврши со анодизиран слој кој му помага да ја достигне заштитата на животната средина од NEMA6 / IP67 со отпорност на корозија. Ова е особено важно за да се продолжи животниот век на производот со тоа што ќе се заштити од влажни, солени и груби услови за ракување на море.

Треба цена? Контактирајте го нашиот тим

За дури и најпреподготовлен и мошне способен морнарски морнари кои работат во офшорна средина, условите на отворена вода одеднаш можат да станат екстремно опасни за работа внатре. За време на бура, на пример, затегнување на брод преку метални линии на гасови, ќе бидат зафатени и овие дополнителни сили би можеле да предизвикаат надминување на оперативните граници на линијата.
Доколку линијата на hawser се одлепува и се одвлекува, постои можност било која екипа што е фатена во "зона на предвремена задна врата", каде што реактивната реакција може да се откачи со жестоки брзини, може да биде тешко повредена или фатално повредена.

Имајќи вграден систем за надгледување на тензијата, ќе обезбеди постојано читање на силите што преовладуваат на линијата.
Ако тензијата се издигне до опасни нивоа, тогаш соодветните реакции може да се спроведат веднаш за да се намалат ризиците.

Затегнување и Влечење

За време на забавуване на брод со влечење, ако било кој сад ја губи контролата (преку механички отпор или под влијание на силни водни струи), еден или и двајцата би можеле да бидат превртени од линијата која се свитка и влече околу кормилото.

Хидрауличниот систем за влечење на виљушкари е суштинско парче машинерија на брод за влечење и треба да остане оперативен. Ако се изгуби контролата врз металниот кабел прицврстен на крилото, може да му се нанесе значителна штета на системот од механичкиот напор нанесен врз него. Финансиските трошоци за да го поправат тоа би биле непотребно оптоварување кое сосема лесно може да се избегне ако некој RLP или приврзок за товарење бил прицврстен во близина на престојот на паѓачот.

болдер се повлече тест инфографски

Кога бугарските чамци не ги влечат другите бродови, тие исто така можат да вршат тестови за повлекување на столби како услуга за пристаништето на кое се наоѓаат. Постојат две главни цели за извршување на оваа задача, прво за тестирање на максималниот влечен капацитет на бродот за влечење за да се измерат нејзините тековни перформанси, а потоа да се тестира интегритетот на bollard. Ова е со цел да се утврди дали се уште е во состојба безбедно да се зајакне садови на капацитет што првично беше дизајниран за одржување.

РЛП оптоварувачките ќелии на SP се идеални за употреба во овие тестови, и кога се поврзани како дел од линијата на hawser (надвор од уздите и приврзокот), може да им овозможи на операторите на булбус да ги следат силите на затегнување, од безбедна положба, преку безжично поврзување со приказот на Hand Held Plus (SW-HHP).

Лицето задолжено за тестот за влечење ќе може далечински да го надгледува до 700m / 2300ft далеку, спречувајќи повреда од којакака е прицврстена линија или столб што се откинува од нивните темели.

Спасување

Влечење и спасување

Loadlinks може да се користи за да се спаси погодени урнатините кои се или сеуште животни или потопени под површината на водата.

Како резултат на жртвите жртви на брод / брод, кои треба да бидат обновени или спасени, дури и процесот на спасување е полн со оперативни тешкотии и опасности кои мора да бидат добро успешни за да постигнат оперативен успех.

Искусен спасувач ќе знае дека секоја нова операција за спасување ќе биде различна од последната. Имајќи динамичен систем за следење како дел од процесот ќе значи дека тие можат да ги негираат опасните околности што можат да се појават. Овие околности може да вклучуваат кршење на линиските линии, или крановите да се користат на садовите за обновување кои стануваат неурамнотежени и надминливи. Секоја несреќа може да доведе до тоа операцијата да стане потешка, подолга и поскапа на долг рок од оригиналната проектираната цена.

Straightpoint имаат комбинација на софтвер, инструменти и безжични оптоварувачки ќелии (опција Bluetooth и со одобрување од тип DNV) за да одговараат на овие апликации.

Препораки за производи:

Динамометар за водење линија | Radiolink плус| Безжично оптоварување | софтвер | Систем за испитување на повеќе операции

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes