Морнарица
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Морски подземи и офшор

DNV GL одобрениот типОдобрените производи од типот DNV-GL SP можат да користат многу ефикасно во сите видови сектори во рамките на поморската индустрија, вклучувајќи:

  • Префрлани фарми со ветерници
  • Субсеа
  • Градење на брод и брод
  • На море изградба
  • Брод и брод кршење
  • Масовно риболов
  • Потопна кабелска врска
  • Морски мониторинг

Една суштинска практика во главните пристаништа за сервисирање на големи транспортни бродови е да ги изврши тестовите за повлекување на Болард. Ова е практика која во склопот извршува две работи одеднаш. Еден го тестира способноста на оптоварувањето на боллардот за да види дали е сѐ уште способен за неговата оригинална спецификација на оптоварување, а другиот ја испитува моќноста на влечење (измерена или во тони или kiloNewtons kN) на копчињата за вода на бродот (обично брод за влечење) . Радиолонг плус (RLP) може да се користи како најдобро решение за мерење на двете работни задачи за мерење на сила, бидејќи може да се интегрира како дел од линијата за прицврстување. SW-PTP може да се користи кога Вилар се повлекува за генерирање на сертификати за тестирање во реално време.

болдер се повлече тест инфографскиТреба цена? Контактирајте го нашиот тим

Безжичната способност за следење на RLP гарантира дека корисникот не треба да биде во опасно растојание од линијата за влечење, бидејќи секогаш постои можност таа да може да се активира насилно. IP67 / NEMA 6 заштитата на животната средина од напредната внатрешна структура на дизајн и запечатување со висок степен на оценување овозможува да се користи во влажни услови без опасност од неуспех.

Со нашите сопствени можности за производство можеме да произведеме нарачани иглички за да ги следиме тензиите на пристаништето. Нашите пинови за оптоварување се дизајнирани да бидат интегрирани во приклучоци за прицврстување, користејќи окови, додека се поврзани со пловечки платформи како што се CALMs (Catenary Anchor Leg Mooring) и CASALM (пристаниште и единствен приклучок за носење на нозе). Овие платформи обично се наоѓаат на море и се грижат за големите бродови како што се танкерите за нафта. Овие можат да применат огромни сили до линијата и приставане, особено ако условите се далеку од мирна. Без оглед на времето или спецификациите, нашите иглички ќе можат да обезбедат точни податоци и да помогнат да се спречат кршењето на линиите и крвните садови.

Рибарски бродови, големи или мали, можат да интегрираат еден од нашите динамични динамометри (од нашиот TIMH опсег) во морето, за да ги тестираат тензичните сили на мрежната линија за риболов, бидејќи се навикнуваат да пронајдат улов. Дури и кога линиите држат големи уловки до 150 тони нашите Динамометри може да бидат сигурни дека нема да го изгубите фати, како и скапа риболов линија / мрежа.

* Нашите оптоварување окови и Loadpin производи може да бидат произведени за под-користење ако е потребно и излезни опции како што се 4-20mA или Modbus.

Straightpoint имаат комбинација на софтвер, инструменти и безжични оптоварувачки ќелии (опција Bluetooth и со одобрување од тип DNV) за да одговараат на овие апликации.

Препораки за производи:

Динамометар за водење линија | Radiolink плус| Безжично оптоварување | софтвер | Систем за испитување на повеќе операции

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes