Тешки лифтови
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Стрејтпоинт до 500te тензични и компресивни ќелии на товар, како и натоварувачи. СП, исто така, може да произведува клетки за проекти до и над 2000te

Кога абнормалните оптоварувања се во горниот дел од она што може да се подигне (и во целокупната тежина и во распределбата на тежината), блиску до капацитетот на човечката генијалност и технолошки способности; клетките за следење на оптоварување често се користат за да се осигури безбедноста на движењето.

Ова може да вклучува и товар кој е "надвор од мерачот" (OOG), односно предмети што не се вклопуваат во ограничувањата на еден нормален товарен контејнер, како и "Breakbulk", што може да има недоследна дистрибуција на оптоварување од неправилна внатрешна конфигурација.

За време на лифтовите се препорачуваат два вида на безжични оптоварувачки ќелии:

  1. Компресорски оптоварувачки ќелии
  2. Тензија оптоварување клетки

Во ситуации како големи челичарници, се спроведуваат широк спектар на тешки проекти за кревање тежина. Ваквите проекти ќе вклучуваат нарачки / уникатни одливки со нееднаква дистрибуција на тежината и доаѓаат во огромни единици на тежина. Компресорни ќелии, кои можат безжично да се поврзат и да се користат заедно со софтверски пакет компатибилен со центарот за гравитација (COG), во согласност со ISO19901, ќе го следат оптоварувањето во различни точки над ликот. Ова ќе му овозможи на лицето кое управува со лифтот да открие каде се најтешките делови и да се прилагоди каде се точките. Во исто време RLP оптоварување ќелија (и) може да се користи како "под-на-кука" решение за следење на тежината како што е укината. Оптоварувачката ќелија, исто така, може да го мери оптоварувањето во различни точки за да види каде е средиштето на рамнотежата.
Треба цена? Контактирајте го нашиот тим

Искусни инженери / консултанти кои се специјализирани за тешки лифтови, кои се вработени од специјализирани шпедитери имаат огромни одговорности за постигнување успешна и сигурна испорака со секој проект. Нашите производи за мониторинг на оптоварување, кои ги изработивме според највисоките стандарди, обезбедуваат голема сигурност и точност, кои се суштински барања за координаторите кои управуваат со овие проекти.

Примери за абнормални оптоварувања:

  • Голем челик работи
  • Тешки постројки машини
  • турбини
  • генератори
  • Дестилирани колони
  • Модуларно сместување - COG не е познато поради различни конфигурации внатре

Препораки за производи и софтвер:
Радиолошка плус оптоварување ќелија | Безжична компресија Loadcell
Безжичен центар на гравитациски систем | Систем за испитување на повеќе операции

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes