Причини за набивање на шраф е важен
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

 Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491    САД: +1 918 834 4611

Ограничувања за операции за следење и подигнување на товарот

СП честопати ги поставуваат прашањата од купувачите дали може да се отстранат бобините на нивните окови за мерење на оптоварување и кои се последиците од перформансите и безбедноста на товарниот сноп.

Најдобар начин да се разбере ова е да се знае што е боббинот, што прави, и зошто е важно за точноста, повторливоста и безбедносниот фактор.

Бобин дизајн

Бобина е метална јака што се заглавува кон центарот и седи над иглата за вртење (оптоварување). Нејзините димензии обезбедуваат минимална латерална игра долж игла и нејзините внатрешни димензии кои се совпаѓаат со стрижечките жлебови на иглата за товар.

Прецизната бобина ја подобрува точноста Рамна шнопка Bobbin2

 

3 работи на боббинот го прави тоа

Sp shackle loadcell

1. Ја подобрува точноста

Бобината го шири оптоварувањето низ двата стрижечки жлебови од двете страни на иглата како што е прикажано подолу.

Исто така, се осигурува дека се користи просторот за полнење и дека иглата е во стриже, а не движење на виткање.

2. Обезбедува Повторливост

Конусот на бобината обезбедува оптоварување секогаш да се применува на истата точка.

Секоја дополнителна опрема и додатоци за кревање - краци, синџири, куки, жичани јажиња природно ќе се повлечат во центарот на бобина, постојано ќе го нанесувате товарот на едно место. Ова се пренесува последователно на брановите на смолкнување со ефектот на "јака" на бобина.

Доследност на апликацијата за товарење = повторливост.

3. Фактор на безбедност

Факторот на безбедност е минималната сила што мора да биде способна да издржи пред да се скрши. Се изразува како сооднос на минималното кршење на оптоварување (MBL) до работната граница на оптоварување (WLL) на оковата. Тоа понекогаш се нарекува "работен коефициент" или "безбедносен коефициент".

Нашите оптоварувачки окови имаат минимален фактор на безбедност (FOS) на 5: 1.

Бобината осигурува дека овој минимален безбедносен фактор е исполнет со ширење на оптоварувањето низ иглата. Во ситуации каде што оковата е подложена на товар многу поголем од WLL, тој исто така го штити шкафот од "затворање" поради свиткување на иглата.

Дали може да се отстрани бобината од товарот?

А оптоварување оковане без бобина - како Бетмен без Робин!

Откако го разгледавте она што го барате, повторно да се вратиме на првобитното прашање.
Одговорот е да, бобината може да се отстрани, но најдобро е да го сторите тоа свесно и со добра причина.

Знајте дека товарот сеуште треба да се применува рамномерно низ оптоварената област и доследно до иста позиција за да добиете прецизно и повторливо читање.

Знајте дека безбедносниот фактор ќе се намали, обично со оној на стандарден оптоварување игла што дава сооднос само од 3: 1, наместо вообичаениот 5: 1.

Во одредени апликации каде што е достапна алтернативна јака, или кога е направена заграда или око за кревање за да се прилагоди правилно, што е опција.

Се разбира, алтернативата е за Straightpoint да изготви нарачана за прицврстување на вашата апликација која во некои случаи ќе биде полесна и може да даде повеќе опции и флексибилност.

Какви други работи треба да знаете?

Иако бобината значително ја зголемува прецизноста и повторливоста (наспроти никаква бобина), важно е да запомните дека оковите за оптоварување се посоодветни за следење на товарот и превенција од преоптоварување, отколку за мерење и мерење.

За мерење и мерење апликации кои бараат највисока точност ние секогаш препорачуваме Loadlink or Radiolink.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes