Политика за приватност / Cookie / Terms
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Политика на приватност и Политика за колачиња на Straightpointдиректно известување за приватност

Делови

 1. Што е во оваа политика?
 2. Што се однесува до оваа политика?
 3. Како ги заштитувате личните информации?
 4. Какви видови на лични информации собира Straightpoint за мене и како се собираат?
 5. Зошто Straightpoint собира лични информации за мене?
 6. Колку долго Straightpoint ќе ги задржи моите лични податоци?
 7. Ќе ме контактираат за маркетинг цели?
 8. Кога Straightpoint ги споделува моите лични информации со другите?
 9. Кои се моите права?
 10. Како Straightpoint користи колачиња и слично следење?
 11. Како ќе дознаам за промените во оваа политика?
 12. Како можам да контактирам со Straightpoint?

 1. Што е во оваа политика?

Оваа политика ви кажува:

 • кои информации можеме да ги собереме за вас;
 • како можеме да ги користиме тие информации;
 • кога би можеле да ги користиме вашите податоци за да ве контактираме;
 • какви информации на твое можеме да ги споделиме со другите; и
 • Вашиот избор за личните информации што ни ги давате.
 1. Што се однесува до оваа политика?

Оваа политика има за цел да ви даде информации за тоа како Straightpoint (UK) Limited ("we','нашите'или'us') ги собира и процесира вашите лични информации преку користење на нашата веб-страница, вклучувајќи и какви било информации што можете да ги дадете кога купувате стоки или услуги од нас.

Straightpoint (UK) Limited, компанија основана во Англија и Велс под број на компанијата 04375389, чија регистрирана канцеларија е во Unit 9 Дакота Бизнис Парк, Downley Road, Хавант, Хемпшир, PO9 2NJ, е контролор на податоци и е одговорен за вашите лични податоци .

Ние назначивме службеник за заштита на податоци ("ДПО'), кој е одговорен за надгледување на прашања во врска со оваа политика за приватност. Ако имате било какви прашања во врска со оваа политика за приватност, вклучувајќи ги и сите барања за остварување на вашите законски права, ве молиме контактирајте со ОПО користејќи ги деталите наведени подолу под точка 12 (Како можам да контактирам со Straightpoint?).

Нашата веб-страница не е наменета за деца и ние не свесно собираме податоци за децата.

Важно е да ја прочитате оваа политика за приватност заедно со која било друга политика за приватност или правична политика за обработка која можеме да ја обезбедиме во одредени прилики кога собираме или обработуваме лични податоци за вас, за да бидете целосно свесни за тоа како и зошто ги користиме вашите информации . Оваа политика за приватност ги надополнува другите известувања и политики за приватност и не е наменета да ги пребрише.

 1. Како ги заштитувате личните информации?

Силно сме посветени на безбедноста на вашите информации. И за да го направите ова, ние ги дизајнираме нашите услуги со вашата безбедност во умот. Ние се грижиме за вашата информациска сигурност и приватноста со ставање на соодветни безбедносни мерки за да спречите случајно губење, користење или пристап на вашите лични податоци на неовластен начин, променети или откриени. Покрај тоа, го ограничуваме пристапот до вашите лични податоци на оние вработени, агенти, изведувачи и други трети лица кои имаат бизнис треба да знаат. Тие само ќе ги обработуваат вашите лични информации за нашите упатства и тие се предмет на обврска за доверливост.

Ние воспоставивме процедури за справување со какви било сомневања за кршење на лични податоци и ќе ве известиме и кој било применлив регулатор за прекршок каде што сме законски обврзани да го сториме тоа.

Каде ги чуваме вашите информации

Некои компании кои обезбедуваат услуги за нас ги извршуваат своите услуги надвор од Европската економска област. Ние само го дозволиме тоа да се случи ако сме задоволни со нивното ниво на безбедност преку обезбедување на најмалку една од следниве заштитни мерки:

 • Ние само ќе ги пренесеме вашите лични податоци во земјите за кои се смета дека обезбедуваат соодветно ниво на заштита на личните податоци од страна на Европската комисија.
 • Каде што користиме одредени даватели на услуги, можеме да користиме конкретни договори одобрени од Европската комисија, кои даваат лични податоци со истата заштита во Европа.
 • Каде ги користиме провајдерите со седиште во САД, ние можеме да ги пренесеме информациите доколку тие се дел од Privacy Shield кој бара од нив да обезбедат слична заштита на личните податоци споделени помеѓу Европа и САД.
 1. Какви видови на лични информации собира Straightpoint за мене и како се собираат?

Лични информации се сите информации за поединецот од кој може да се идентификува тоа лице. Не вклучува податоци каде идентитетот е отстранет (анонимни податоци).

Ние можеме да собираме, користиме, складираме и пренесуваме разни лични информации за вас, кои ги групиравме на следниот начин:

 • Податоци за идентитет вклучува име, презиме, корисничко име или сличен идентификатор, брачен статус, назив, датум на раѓање и пол.
 • Податоци за контакт вклучува платежна адреса, адреса за испорака, адреса за е-пошта и телефонски броеви.
 • Податоци за трансакција вклучува детали за плаќањата кон и од вас и други детали за производите и услугите што сте ги купиле од нас.
 • Технички податоци вклучува интернет-протокол (IP) адреса, видот и верзијата на вашиот прелистувач, поставувањето временска зона и локација, типовите и верзиите на plug-in-пребарувачот, оперативниот систем и платформата, како и друга технологија на уредите што ги користите за да пристапите на оваа веб-страница.
 • Податоци за профилот ги вклучува вашите купувања или нарачки направени од вас, вашите интереси, преференции, повратни информации и анкети.
 • Податоци за користење вклучува информации за тоа како ја користите нашата веб-страница, производи и услуги.
 • Податоци за маркетинг и комуникации ги вклучува вашите преференции при примањето маркетинг од нас и од трети страни и од вашите комуникациски преференции.

Исто така собираме, користиме и споделуваме Агрегирани податоци како што се статистички или демографски податоци за било која намена. Агрегираните податоци може да се извлечат од вашите лични податоци, но не се сметаат за лични податоци во законот, бидејќи овие податоци нема директно или индиректно да го откриваат вашиот идентитет. На пример, може да ги агрегираме податоците за користење за да го пресметаме процентот на корисници кои пристапуваат до одредена функција на веб-страница или производ што го продаваме од нас. Меѓутоа, ако ги комбинираме или поврзуваме Агрегираните податоци со вашите лични податоци за да може директно или индиректно да ве идентификуваме, ние ги третираме комбинираните податоци како лични податоци кои ќе се користат во согласност со оваа политика за приватност.

Ние не ги собираме Посебни категории на лични податоци за вас (ова вклучува детали за вашата раса или етничка припадност, религиозни или филозофски верувања, сексуален живот, сексуална ориентација, политичко мислење, членство во синдикатот, информации за вашето здравје и генетски и биометриски податоци). Ниту ние не собираме никакви информации за кривични пресуди и престапи.

Ние собираме лични информации од вас на следниве начини:

a. Информации што ни ги давате

Можеме да побараме вашето име и податоци за контакт, вашата адреса, вашата e-mail адреса, вашиот телефонски број, датум на раѓање или финансиски детали, во зависност од тоа како работите со нас.

b. Информации за вашите активности надвор од Straightpoint кога зборувате за нас

Како ако сте спомнате нас во Твитер пост, ќе ја собереме вашата Твитер рачка.

c. Автоматизирани технологии или интеракции

Како што комуницирате со нашата веб-страница, автоматски ќе собираме Технички податоци за вашата опрема, дејства и модели на прелистување. Ние ги собираме овие лични информации користејќи колачиња и други слични технологии. Ве молиме погледнете го делот 10 (Како Straightpoint користи колачиња и слично следење?) Подолу за понатамошни детали.

Ако не успеете да обезбедите лични информации

Онаму каде што треба да собираме лични информации со закон или според условите на договорот што го имаме со вас, а вие не успеете да ја дадете таа информација кога ќе биде побарана, можеби нема да можеме да го извршиме договорот што го имаме или се обидуваме да влеземе со вие (на пример, да ви дадете добра или услуги). Во овој случај, можеби ќе треба да го откажеме производот или услугата што ја имате со нас, но ние ќе ве известиме дали е така во тоа време.

 1. Зошто Straightpoint собира лични информации за мене?

Мораме да имаме валидна причина да ги користиме вашите лични податоци. Тоа се нарекува "законска основа за обработка". Понекогаш можеме да побараме од ваша дозвола да работите, како на пример кога ќе се претплатите на е-пошта. Други времиња, кога разумно би очекувале од нас да ги користиме вашите лични податоци, ние не бараме ваша дозвола, но само кога:

 • тоа е во наши легитимни интереси да го сториме тоа, што значи дека е во интерес на нашиот бизнис во водењето и управувањето со нашиот бизнис за да ни овозможи да ви дадеме најдобра услуга и најдобро и најбезбедно искуство;
 • тоа е дозволено со закон; и
 • тоа не е во спротивност со права што ги имате според законот за заштита на податоците.

Ние можеме да ги користиме вашите лични информации во следните случаи:

 1. каде што треба да ги испорачаме нашите услуги и да ви обезбедиме информации за нив, за да го извршиме договорот со кој влегуваме или ќе влеземе во вас;
 2. да се справи со вашите барања, жалби и барања;
 3. да ни помогне да разбереме какви услуги може да ги користите;
 4. до контактирајте со вас за сугестии и препораки за добра или услуги кои може да ви бидат од интерес;
 5. да ве информираме за сите промени во нашите практики и услови за користење;
 6. да Ве поканиме да учествувате во анкети за нашите услуги, кои се секогаш доброволни;
 7. или каде што треба да се усогласиме со законска обврска.

Општо земено, ние не се потпираме на согласност како правна основа за обработка на вашите лични податоци, иако ќе добиеме ваша согласност пред да испратиме трети лица за директен маркетинг комуникација преку е-пошта или текстуална порака. Вие имате право да ја повлечете согласноста за маркетинг во секое време со тоа што не контактирате.

 1. Колку долго Straightpoint ќе ги задржи моите лични податоци?
 • Ние ги чуваме вашите лични податоци само онолку колку што е разумно неопходни за да ги исполнат целите што ги собравме, вклучително и за целите на задоволување на какви било правни, регулаторни, даночни, сметководствени или извештајни барања, или кога имаме валидна причина да го чуваме подолго, на пример во случај на поплака или ако разумно веруваме дека постои можност за парнична постапка во однос на нашиот однос со вас.
 • Ние размислуваме за каков тип на информации е, собраниот износ, колку е чувствителен и какви било законски барања при одредување на соодветните периоди на задржување.
 • Ние дизајнираме нашите услуги така што ние не ги држиме вашите лични информации подолго отколку што треба.

Детали за периодите на задржување за различни аспекти на вашите лични податоци се достапни на барање со контактирање со нас.

 1. Ќе ме контактираат за маркетинг цели?

Ние можеме да ги користиме вашите податоци за идентитет, контакт, технички податоци, употреба и податоци за профилот за да направите преглед на она што мислите дека можеби ви треба или што ви треба или што може да ви биде од интерес. Така решаваме кои производи, услуги и понуди може да бидат релевантни за вас (ние го нарекуваме овој маркетинг).

Ние само ќе ви испратиме маркетинг пораки или да ве контактираме за нашите производи и услуги ако сте се согласиле на ова и не сте се откажале од добивањето на тој маркетинг.

Дали моите лични податоци ќе се користат кога Straightpoint рекламира со други компании?

Ние можеме да користиме информации што ги имаме за вас да ви покажеме релевантни и "насочени реклами" преку други веб-сајтови на компании, како што се Фејсбук, Google, LinkedIn или Твитер, на пример. Ова може да ви покаже порака за рекламирање на Straightpoint, каде што знаеме дека имате производ од Straightpoint и користеле услуги на Straightpoint.

Ако не сакате да ја видите целното рекламирање, можете да поставите рекламните параметри во поставките на вашите социјални медиуми.

Откажувањето

Можете да побарате од нас да престанеме да ви испраќаме маркетинг пораки во секое време со прилагодување на вашите маркетинг параметри, следејќи ги линковите за одбивање на било која маркетиншка порака испратена до вас, или ако не контактирате во секое време.

 1. Кога Straightpoint ги споделува моите лични информации со другите?

Никогаш нема да ги продадеме вашите лични податоци. Ние го споделуваме со другите на следниве начини:

a. Понекогаш со закон треба да ги пренесеме вашите информации на други организации

Ние можеме да ги споделиме вашите информации ако треба со закон, или кога ние треба да ве заштитиме вас или другите луѓе од штета.

b. За да ги спроведуваме нашите Услови за користење

Ние можеме да ги споделиме вашите информации ако треба да ги спроведуваме или примениме нашите Услови за користење и други договори што може да ги имаме со вас.

в. Да им дозволиме на давателите на услуги или советниците да ги извршуваат услугите за нас

Можеби ќе треба да ги споделиме вашите лични податоци со даватели на услуги или советници за да им дозволиме да ни ги достават услугите. Ова ќе ги вклучува следните трети лица:

 • даватели на услуги кои обезбедуваат услуги за ИТ и системска администрација, вклучувајќи и развој на веб-страници и услуги за одржување; и
 • професионални советници, вклучувајќи адвокати, банкари, ревизори и осигурители кои обезбедуваат консултантски, банкарски, правни, осигурителни и сметководствени услуги за нас.

  d. За купувачите на нашиот бизнис или на нашите средства

Можеби ќе треба да ги споделиме вашите лични податоци со трети лица на кои можеме да избереме да продаваме, пренесуваме или спојуваме дел од нашиот бизнис или нашите средства. Алтернативно, ние може да бараме да стекнеме други бизниси или да се споиме со нив. Ако промената се случи со нашиот бизнис, тогаш новите сопственици можат да ги користат вашите лични информации на ист начин како што е наведено во ова известување за приватност.

Од сите трети страни бараме да ја почитуваат безбедноста на вашите лични податоци и да го третираат во согласност со законот. Ние не им дозволуваме на нашите добавувачи на услуги од трети лица да ги користат вашите лични податоци за свои цели и само да им дозволуваат да ги обработуваат вашите лични податоци за одредени цели и во согласност со нашите упатства.

 1. Кои се моите права?

Запомнете, вие ги контролирате вашите лични податоци. Ние ги користиме вашите лични податоци само за легитимни деловни интереси во согласност со став 5 (Зошто Straightpoint собира лични информации за мене?) Погоре. Предвидената употреба на вашите лични податоци се користи за да ни овозможи да се занимаваме со вас, но ако сметате дека наменетата употреба не ви е одобрена, ги имате следните права:

 • до побарајте копија од вашите лични податоци ние држиме за вас и да провериме дали законски ја обработуваме;
 • да побараме од нас да ги поправиме вашите лични податоци што не се во ред, иако можеби ќе треба да ја потврдиме точноста на новите информации што ни ги доставувате;
 • да ги избришете вашите лични податоци каде што нема добра причина за продолжување на процесот. Сепак, ве молиме забележете дека не сме секогаш во можност да го почитуваме вашето барање за бришење од конкретни правни причини кои ќе ви бидат известени, доколку е можно, во моментот на вашето барање;
 • да побараме ние да ги користиме вашите лични податоци само за одредени цели;
 • да се спротивставиме на обработката на вашите лични податоци, каде што се потпираме на легитимен интерес и има нешто во врска со вашата конкретна ситуација, поради што би сакале да се спротивстави на обработката на оваа основа како што сметате дека тоа влијае на вашите основни права и слободи. Сепак ве молиме забележете во некои случаи може да покажеме дека имаме привилегирани легитимни основи за обработка на вашите информации кои ги заобиколат вашите права и слободи;
 • да побарате пренос на вашите лични податоци на вас или на трето лице. Ние ќе ви обезбедиме, или трета страна која сте ја одбрале, вашите лични податоци во структуриран, најчесто користен, машино-читлив формат. Сепак ве молиме забележете дека ова право важи само за автоматизирани информации што првично ни дадовте согласност за користење или за користење на информациите за да извршиме договор со вас; и
 • да ја повлечеме согласноста во кое било време кога се потпираме на согласност за обработка на вашите лични податоци. Сепак ве молиме забележете дека ова нема да влијае на законитоста на каква било обработка извршена пред да ја повлечете вашата согласност. Ако ја повлечеш вашата согласност, можеби нема да можеме да ви обезбедиме одредени производи или услуги. Ние ќе ве посоветуваме дали ова е случај во моментот кога ќе ја повлечете вашата согласност.

Ако сакате да ги искористите некое од правата наведени погоре, ве молиме да не контактирате.

Нема потреба од плаќање

Вие нема да мора да плаќаат надоместок за пристап до вашите лични податоци (или да вршите некое од другите права). Сепак, можеме да наплатиме разумна такса ако вашето барање е јасно неосновано, повторувачко или прекумерно. Алтернативно, можеме да одбиеме да го почитуваме вашето барање во овие околности.

Што можеби ќе ти треба од тебе

Можеби ќе треба да побараме конкретни информации од вас за да ни помогнеме да го потврдиме вашиот идентитет и да го обезбедиме вашето право за пристап до вашите лични податоци (или да ги искористите вашите други права). Ова е безбедносна мерка за да се осигури дека личните податоци не се обелоденуваат на било кое лице кое нема право да го прими. Можеме да ве контактираме и да побараме дополнителни информации во врска со вашето барање да го забрзаме нашиот одговор.

Рок за да се одговори

Ние се обидуваме да одговориме на сите легитимни барања во рок од еден месец. Понекогаш може да ни потрае подолго од еден месец ако вашето барање е особено сложено или сте направиле голем број на барања. Во овој случај, ние ќе ве известиме и ќе ве информираме.

Ве молиме бидете сигурни дека сериозно ја преземеме одговорноста за заштита на податоците и регулативата и продолжиме да ги применуваме строгите контролни постапки, целосно во согласност со GDPR.

 1. Како Straightpoint користи колачиња и слично следење?

  a. Кои се колачињата и технологиите за следење

Колачињата се делови на податоци кои се зачувани на вашиот компјутер или мобилен кога посетувате веб-страница или апликација.

Исто така, постојат слични парчиња информации за следење што ги собираме.

b. Зошто ги користиме колачињата и другото следење?

Да направите неколку различни нешта, вклучувајќи го следново:

 • да се сеќавате на информации за вас, па не мора да ни го дадете повторно;
 • да ни помогне да разбереме како луѓето ги користат нашите услуги, за да можеме да ги направиме подобри; и
 • за да дознаете дали нашите пораки се читаат и ако ги најдете корисни.

Неколку работи на нашата веб-страница нема да работат без некои колачиња. Tech луѓе ги нарекуваат овие "строго потребни колачиња". Тие секогаш се вклучени кога ја посетувате нашата веб-страница.

Но, ние сакаме да ги користиме другите како функционални, перформанси и рекламирање колачиња за да го направиме вашето искуство попријатно. Ние ќе ги искористиме само ако сте се согласиле. Секогаш можете да го промените умот.

Имајте на ум дека постојат и други колачиња од други компании. Овие "колачиња од трети лица" може да следат како користите различни веб-страници, вклучувајќи ги и нашите. На пример, може да добиете колаче на друштвените медиуми кога ќе ја видите опцијата за споделување нешто. Можете да ги исклучите, но не преку нас.

c. Колку долго трае колачињата?
Некои се бришат кога го затворате прелистувачот на нашата веб-страница или апликација. Други остануваат подолго, понекогаш засекогаш, и се зачувани на вашиот уред, па тие се таму кога ќе се вратите.

d. Како да контролирам моите колачиња и следење?
Кога првпат ќе не посетите, ќе ви кажеме за нашите колачиња и побарајте од вас да се согласите ако ги искористиме. Секогаш можете да го промените умот со одење до вашите поставки.
Запирањето на сите колачиња може да значи дека не сте во можност да пристапите до некои од нашите услуги или дека некои од нив можеби нема да работат правилно за вас.
Друг начин за контрола на следење е во поставките на вашиот уред.

11. Како ќе дознаам за промените во оваа политика?

Ние понекогаш ја ажурираме оваа политика. Ако направиме важни промени, како да ги користиме вашите лични податоци, ќе ве известиме. Вообичаено ќе се пренесува преку е-пошта.

Ако не се согласувате со промените, тогаш секогаш можете да престанете да ги користите нашите услуги и да престанете да ни давате повеќе лични информации. Ние би било жал да те видам.

12. Како можам да контактирам со Straightpoint?

За какви било прашања или коментари за оваа политика, ве молиме контактирајте го нашиот Службеник за заштита на податоци користејќи ги следниве средства за комуникација:

 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.- Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
 • по пошта
  Straightpoint UK Ltd - DPO,
  Единица 9 Дакота Парк,
  Downley Road,
  Хавант,
  Хемпшир,
  PO9 2NJ

Ние сме регулирани од страна на Канцеларија на Комесарот за информации ('ICO'). Имате право да поднесете жалба до МЦК, но сепак ќе ја цениме можноста да се справиме со вашите грижи пред да пристапите кон МЦО, затоа ве молиме контактирајте со нас во прв степен. Можете исто така да го контактирате ИКО за совет и поддршка користејќи ја следнава врска: https://ico.org.uk/

УСЛОВИ И УСЛОВИ НА УПОТРЕБА
Www.straightpoint.com
1 ПРИФАЌАЊЕ НА ТЕРМИНИ
Вашиот пристап и користење на www.straightpoint.com ("веб-страницата") е предмет исклучиво на овие
Правила и услови. Вие нема да ја користите веб-страницата за било каква намена која е незаконска или забранета
Овие Услови и правила. Со користење на веб-страницата вие целосно ги прифаќате условите и условите
Одрекувања содржани во ова известување. Ако не ги прифатите овие Услови и правила што морате
Веднаш престанете да го користите веб-сајтот.
2 СОВЕТ
Содржината на веб-страницата не претставува совет и не треба да се потпира на правење или
Воздржување од одлуки, било каква одлука.
3 ПРОМЕНИ НА ВЕБСАЈТОТ
Www.straightpoint.com го задржува правото да:
3.1 го менува или укинува (привремено или трајно) веб-локацијата или било кој дел од неа без претходна најава и потврдувате дека www.straightpoint.com нема да ви одговара за таквата промена или отстранување; И
3.2 ги менува овие Услови и правила во секое време, и вашата понатамошна употреба на веб-сајтот следи
Сите промени ќе се сметаат за ваше прифаќање на таквата промена.
4 ЛИНКОВИ ВО ВЕБСИТЕТИ НА ТРЕТИ ЛИЦА
Веб-страницата може да содржи линкови до веб-страници на трети лица кои се контролирани и одржувани од други.
Секоја врска до други веб-страници не е одобрување на таквите веб-страници и вие признавате и се согласувате дека ние не сме одговорни за содржината или достапноста на таквите страници.
5 АВТОРСКО ПРАВО
5.1 Сите авторски права, трговски марки и сите други права на интелектуална сопственост на веб-страницата и неговата содржина
(Вклучувајќи, без ограничување, веб дизајн, текст, графика и сите софтверски и изворни кодови
Поврзани со веб-страницата) се во сопственост или се лиценцирани на www.straightpoint.com или на друг начин се користат од www.straightpoint.com како што е дозволено со закон.
5.2 Во пристапот до веб-страницата се согласувате дека ќе имате пристап до содржината исклучиво за ваша лична, некомерцијална употреба. Ниту една од содржината не може да биде преземена, копирана, репродуцирана, пренесена, складирана,
Продадени или дистрибуирани без претходна писмена согласност од носителот на авторските права. Ова го исклучува
Превземање, копирање и / или печатење на страници на веб-страницата само за лична, некомерцијална домашна употреба.
6 ОДРЕКУВАЊА И ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТА
6.1 Веб-страницата е дадена врз основа на "КАКО ШТО СЕ" и "КАКО ШТО Е ДОСТАПНА" без каква било застапеност или
Одобрување направено и без гаранција од секаков вид, без разлика дали експлицитно или имплицитно, вклучувајќи, но не
Ограничено на имплицираните гаранции на задоволителен квалитет, соодветност за одредена цел, ненасилство, компатибилност, сигурност и точност.
6.2 До степенот дозволен со закон, веб-страницата нема да биде одговорна за какви било индиректни или
Последователна загуба или штета што и да било (вклучувајќи без ограничување загуба на бизнис, можност,
Податоци, профит) кои произлегуваат од или во врска со користењето на веб-страницата.
6.3 www.straightpoint.com не гарантира дека функционалноста на веб-страницата ќе биде непрекината или грешка, дека дефектите ќе бидат коригирани или дека веб-страницата или серверот што го прави достапен нема вируси или нешто друго што може да биде штетно Или деструктивни.
6.4 Ништо од овие Услови и правила не се толкува така што ќе ја исклучи или ограничи одговорноста на
Www.straightpoint.com за смрт или лична повреда како резултат на небрежност
Www.straightpoint.com или на своите вработени или агенти.
7 НЕЗАВИСНОСТ
Вие се согласувате да ги обештетите и да ги задржите www.straightpoint.com и неговите вработени и агенти безопасни од и против сите обврски, правни трошоци, штети, загуби, трошоци и други трошоци во врска со било какви побарувања или дејствија поднесени против www.straightpoint.com што произлегуваат од На секое прекршување од вас на овие
Услови и други обврски кои произлегуваат од вашата употреба на оваа веб-страница.
8 SEVERANCE
Ако било кој од овие Услови и правила треба да се утврди како неважечки, нелегален или неприменлив
Било која причина од кој било суд на надлежна јурисдикција, тогаш таквиот рок или услов се отсекува и
Останатите услови и услови ќе преживеат и ќе останат во полна сила и ќе продолжат да бидат
Обврзувачки и спроведлив.
9 УПРАВЕН ПРАВО
Овие рокови и услови се регулираат и се толкуваат во согласност со законот на
Англија и вие подложувате на ексклузивна јурисдикција на англиските судови.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes