Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

 Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491    САД: +1 918 834 4611

INSIGHT софтвер

Крозби | Стрејт го започна својот повеќеслоен INSIGHT софтвер што им овозможува на корисниците да следат до 126 оптоварувачки ќелии оддалечени од 700 метри (2,300 стапки), пред и за време на подигање.

Користејќи го повеќеканалниот дисплеј и режимот на најавување на податоците, корисниците можат да прегледуваат и да најавуваат податоци за оптоварување од поврзани индивидуални и повеќе ќелии на оптоварување, во живо на екранот и директно во датотека .csv за подоцнежна анализа со брзина до 200Hz. Режимот за визуелизација е дизајниран за покомплицирани лифтови и овозможува увоз на фотографија од лифтот, како додаток, за влечење и пуштање на екрани со ќелии. Со други зборови, тоа го прави екранот да изгледа како лифт. Способноста за докажување на оптоварување на доказ овозможува графикони во реално време на тестови за оптоварување и автоматски генерира сертификати за тестирање. Конечно, INSIGHT може да се искористи за мерење и пресметување на тежиштето на големи предмети и конструкции.

Дејвид Мулард, менаџер за развој на деловна активност во Крозби | Стрејтпоинт, рече: „Секоја од главните карактеристики на ИНСАЈТ претставува врвна технологија за следење на оптоварувањето самостојно, но она што навистина го разликува системот е неговата способност да ги извршува сите тие задачи - од повеќе канализирајте најавување на податоци до центарот на гравитација - со едно единствено купување софтвер и безжичен донгл. Во споредба со алтернативните решенија на пазарот, INSIGHT нуди супериорна функционалност и леснотија на корисниците. Она што го испорачуваме е досега невидено “.

Мулард објасни дека INSIGHT се користи за скенирање на безжични товарни ќелии на површина од 700 метри (2,300 стапки), што овозможува следење на целата локација или избран број производи за следење на оптоварувањето на планираното критичко подигнување. Корисниците можат да изберат товарни ќелии во системот врз основа на нивните сериски броеви. „Можете далечински да ги будите ќелиите со оптоварување кои се веќе наместени во апликацијата, да го добиете сигналот и да започнете со следење за да ја одржувате безбедноста на опремата, товарите и луѓето.“

INSIGHT го користи софтверот Crosby | Straightpoint Proof Test плус за снимање на податоците собрани од оптоварувачка ќелија Radiolink plus, опсег за оптоварување или компресивна оптоварена ќелија, на пример. Може да создаде сертификат за поминување или неуспех кој вклучува податоци за тест и графикони со податоци за графикони од оптоварувањето наспроти времето во текот на целиот тест.

Друга карактеристика на INSIGHT е визуелен и звучен аларм што укажува на преоптоварување, недоволно оптоварување, слаба батерија и грешки во комуникацијата. „Корисникот можеби ќе сака да знае кога дигалка со капацитет од 1 тон е или се приближува до капацитетот, и / или кран со капацитет од 5т се приближува до својата граница на работно оптоварување. Сите податоци можат да бидат фатени и презентирани во извештај или потврдени на сертификат, давајќи им на корисниците и на нивните клиенти целосен увид и следливост “, додаде Мулард.

INSIGHT е одделен од рачниот плус уред и апликацијата Bluetooth на Крозби | Straightpoint. Мулард рече дека преминот кон ИНСАИТ обично ќе се случи кога ќе се вработат и следат повеќе од четири товарни ќелии.


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes