Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

 Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491    САД: +1 918 834 4611

Божиќно лифт СмСпецијалист за кревање тешки предмети Саренс користи 100t радиодифузен капацитет Radiolink плус товарниот ќелија од Straightpoint (Crosby | SP), бренд Crosby Group, за да заврши со испорака на седум 85 дрвени елки за голема компанија за нафта и гас. Исто така, користеше уред за читање рачен SW-HHP опсег од 1,000 метри (3,280 стапки.) Од Crosby | СП.

Дрвјата (склопување на вентили, колички и додатоци) се чуваат во Накала-Порто, град на северниот брег на Мозамбик, од каде ќе бидат продадени од нафтена компанија за услуги.

Sarens, давател на услуги за изнајмување кран, тежок кревање и инженерство на транспорт, е одговорен за преоптоварување на дрвјата од пловни објекти, транспортирање до нив и претовар на нив пред привремено складирање. Саренс, кој може да се пофали со широка флота на кран во регионот, избра кран со полза на кражба на Demag CC250 со капацитет од 1100 тони за да заврши со операциите на кревање.

Хулио Пако, супервизор за подигнување операции во Саренс, рече: „Генерално, мојата улога вклучува подготовка на дневен план за подигнување, надзор над секоја операција за подигнување, водење разговори со персоналот вклучен во секоја операција и испраќање на неделни и месечни извештаи до канцеларијата“. Тој објасни дека обемот на работа на компанијата вклучува и тестирање и проверка за да се осигура дека дрвјата работат правилно пред да бидат преместени на работно место.

Дрвјата се идентични и се мерат приближно. 17.8 стапки. (5,438мм) за приближно. 16.6 стапки. (5,068 мм). За секој, Пако и неговиот тим користеле разни алати за местење, вклучувајќи синџири, краци и окови, кои биле снабдени од локалниот фонд на Саренс, каде производите се движат од мал капацитет до 250 тони.

Пако рече: „Моравме да обезбедиме два оператори на кран и двајца банкари за да покриеме две смени. Како што е случај секогаш во овој сектор, брзината и ефикасноста на услугите се од најголема важност за испорака на нашите услуги. Познавањето на тежината на предметите бидејќи тие го следат нивниот ланец на снабдување до точката на употреба е неопходна компонента на таа работа. Со Radiolink плус, можеме да ги земеме читањата на безбедно растојание со помош на [рачен] уред. ”

Crosby | SP, исто така, нуди широк спектар на производи ATEX / IECEx; неодамна го подобри ATEX Handheld плус со голем број на додатоци за стент: предупредувањата за преоптоварување и калибрација сега се прикажани на подобрен, поголем екран. Исто така, сега е можно да се прочитаат до четири SP-оптоварувачки ќелии истовремено, дозволувајќи му на операторот да следи мулти-подигачки точки од еден рачен систем. Оваа можност му одговара на производот уште подалеку на разновидните апликации што крајните корисници ги доставуваат на просторот. Останатите карактеристики остануваат, вклучително и соодветноста на производот за опасни зони 0, 1 и 2, вообичаени за нафтени ластари и во петрохемиски постројки.

атекс рачен sm


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes