Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

товар за мерење јахтиRSB Rigging Solutions (RSB) користеше оков за оптоварување со можност за Bluetooth со моќност од 6.5 тони Straightpoint (SP) за тест за оптоварување на луксузната супер јахта кај Маритимо, Палма де Мајорка, Шпанија.

Специјализираниот снабдувач на јаже и трчање кон луксузниот јахтер-сектор ја искористи оковичката безжична оптовареност и вреќи со вода за да ги тестира и завери системот за страничен пристап и железничкиот кран на моторната јахта Хало, супер јахта од 40 милиони луксузни истражувачи. Работата беше извршена во согласност со поморската класификација на Регистрацијата на Лојд.

Кршен кран на палубата со ѓубриво со одобрение Sanguineti Chiavari CE 2,000 килограми се користи за распоредување и закрепнување на помалиот брод „тендер“ брод на јахтата, кој се користи за екскурзии, такси до брегови и ситуации за спасување. Системите за пристап на шини Harken R360 се инсталирани на страната на бродот за да овозможат лесен и безбеден пристап за екипажот за време на одржувањето.

Ентони Еланд, менаџер за тестирање на оптоварување во РСБ, рече: „Два теста беа извршени на кран на палубата: статички тест на 1.25 пати безбедно работно оптоварување [2,500 килограми] и динамичен тест на 1.1 пати безбеден работен товар [2,200kg]. Пристапниот железнички систем беше тестиран на 600 килограми на почетокот, средината и крајот на секој дел од патеката од 3 метри “.

Еланд објасни дека системот за тежина на водата од Seaflex може да биде исполнет до посакуваниот капацитет за да ги исполни барањата за тежина на предметот што треба да се тестира. Кога се наполни со вода, рече тој, 1 кг е еднаква на 1 литар. „Тоа е најбезбеден и најефикасен метод за тестирање на оптоварувањето на овие парчиња опрема за кревање“, додаде тој. „Товарната торба на [вода] користи голем број помали окови во нејзината конструкција со цел да ја поврзе торбата со главниот лист.“

Тој продолжи: „Ние ја користиме оковата на товарот за неговата лесна употреба, бидејќи не се потребни низа за поврзување. Честопати работиме со ограничен простор, така што зачуваната висина од еден сантиметар е многу корисна; компактниот дизајн на оковите ја минимизира должината на вкупното собрание на тестот и во некои случаи, не би било можно да се направи тестот без него. Исто така, ветерот може да предизвика нестабилност при подигање на товарот и компактен дизајн на лакирани окови помага да се минимизира креираниот ефект на нишалото “.

Достапни се две верзии на оков за безжични оптоварувања: долг опсег, верзија 2.4Ghz која обезбедува безжичен опсег од 1,000м или 3,280 стапки до рачни или опции на софтвер за SW-HHP на SP; и, како што се користи RSB, производ со Bluetooth кој може да се поврзе со кој било паметен телефон што ја работи бесплатната апликација HHP на iOS или Android со опсег до 100m или 328 ft.

Еланд рече: „[Bluetooth] беше една од продажните места на производот. Примањето на податоците за тестот за оптоварување безжично е неопходно кога товарот е суспендиран. Преземањето на апликацијата [HHP] на телефоните од нашата компанија ја елиминира потребата за посебен посветен приемник. “

РСБ редовно снабдува и олеснува инсталација на Харкен железнички системи за суспензија на луѓе и крански кабли / додатоци за подигнување на морската индустрија. Во овој случај, го достави пакетот за тестирање и инспекција за редовен клиент кој се претплати на својата двегодишна услуга за сертификација.


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes