Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Siaptek ја демонстрираше можноста на производите да комуницираат безжично на осум одделни iOS или Android уредиСијапет Индонезија инсталираше мобилна ќелија со можност за Bluetooth (СП) Блулинк на товарниот лифт од 3 тони за ПТ. Geoservice, индонезиска компанија за истражувачки услуги.

Капацитетот 6.5t (14,300 lb.) Bluelink, дигитален динамометар опремен со Bluetooth технологија, беше инсталиран од страна на дистрибутерот SP на лифтот за да избегне преоптоварување при пренесување на опрема помеѓу нивоата на PT. Веб-страница за гео-услуги

Имено, за време на тестирањето, Сијапек ја демонстрираше можноста на производот да комуницира безжично на осум одвоени iOS или Android уреди (паметни телефони, таблети и сл.) Со HHP апликацијата, до 328 стапки или 100м оддалеченост. Ова ги претставува очигледните предности на можноста да им се обезбедат податоци на повеќе корисници, од кои сите можат да останат на безбедно растојание од локацијата.

Договорот за инсталација, исто така, вклучува обука на самата апликација, која содржи индикатор за аналогно оптоварување на главниот екран и голем број јазици, вклучувајќи англиски, холандски, шпански, норвешки, јапонски и кинески.

Дони АР Ситеп, менаџер за технички и операции во Сијапет Индонезија, рече: „Апликацијата исто така ќе му овозможи на операторот да најавува податоци наспроти време или на настани како што се прекумерно или под оптоварување, а прилагодливиот аларм ќе го предупредува операторот на нивниот паметен телефон ако се појави преоптоварување. Супервизорот на оваа локација сега нема потреба да биде постојано на товарот за да ја следи неговата безбедност; тие можат да останат во својата канцеларија “.

Заграден со употреба на стандардни окови во индустријата, како што е Crosby G2130, Bluelink беше во овој случај инсталиран со окови Crosby (матична компанија SP) со ист капацитет. Bluelink е дизајниран да ја минимизира предната соба - тоа е само 6 внатре или 156 мм од око до око - додека, како што нагласи Ситеплу, неговиот компактен, лесен дизајн не жртвува на јачина со безбедносен фактор од над 500%.

Тој додаде: „Ние го поврзавме [Bluelink] со три дисплеј единици за да им ги покажеме опциите на нашите клиенти. Нашата поширока мисија е да продолжиме да го промовираме концептот на постојните и потенцијалните клиенти кои сè уште користат застарени производи за мерење на сила. Како што објави СП, технологијата е особено прилагодена за професионалците само што започнуваат нивната миграција од традиционалните решенија, но ПТ. Гео-услугите, најсовремени на нивното поле, сакаа да ги искористат придобивките за нивната конкретна примена “.

Bluelink се напојува со четири стандардни алкални батерии на AA кои обезбедуваат прекумерно време на пренос на 500 часа, а неговата внатрешна антена обезбедува сигурно пренесување на точност на 0.1% FS.


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes