Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

sp компресија оптоварување ќелија користи за премостување јазот Африка
Непрофитна организација која работи со руралните заедници во Кенија, користи мобилна ќелија за компресија на носивост на 25t, донирана од Straightpoint (SP), за изградба на пешачки мостови и премини на реки.

Мобилната ќелија, која беше снабдена со жичен рачен плус единица за снимање на податоци, се користи преку премостување на јазот Африка за да се потврдат капацитетите на спиралните колци, клучна компонента од мостните фондации. Куките ги штитат структурите и го намалуваат ризикот од нивно компромирање поради поткопување на абатрите за време на настани со голем тек на реката.

Метју Bowser, земја менаџер Кенија во премостување на јазот Африка, рече: "Ние сме во моментов во фаза развој на производ за нашите спирален куп и се обидуваат неколку различни варијации на купови да се види кој дизајн обезбедува оптимална комбинација за ефикасноста и олеснување на измислица / инсталација. Клеточната ќелија е клучна во оваа фаза, бидејќи ни овозможува да ги провериме капацитетите на различните варијации на спиралните колци. "

Во период од 20 години, добротворната организација инсталирала мостови на 63, но неодамна се преселила во мерење на технолошка сила. Bowser рече: "Тестирањето на коцки овозможува дизајнот да се оптимизира со одредување на реалните капацитети, наспроти користење на конзервативни проектни вредности од стандардизирани табели. Во неодамнешниот тест на три вилични купови, центарот еден беше тестиран за компресија, додека двете надворешни купови делуваа како тензии и обезбедија поддршка за дигалка. Хидрауличниот приклучок и оптоварувачката ќелија се користат за примена и мерење на товарот, соодветно. "

Тој додаде: "Џек е опремен со манометар, така што оптоварување ќелија исто така се користи за време на овие првични тестови за да се развие крива за калибрација, што може да се користи за да се конвертира притисокот на притисокот на приложеното оптоварување. Откако ќе се завршат испитните испитувања, ако видиме дека манометарот функционира правилно, тогаш самостојно ќе го користиме мерачот за идните тестови и ќе ја користиме оптоварувачката ќелија само на периодична основа за повторно да ја потврдиме калибрацијата на манометарот. "

Фил Роч, извршен директор за маркетинг на SP, рече: "Донацијата од [товарни ќелии] е симптоматична за емпатичниот и грижлив етос во рамките на културата на компанијата SP. Понатаму, оди да се покаже разновидноста на нашиот опсег. SP оптоварување клетки во моментов се користат во рамките на 14 големите индустрии, со повеќе се дефинира континуирано. Дури и во тие пазари има огромен број важни фази кои бараат технологија за следење на оптоварување за да се обезбеди безбедно и успешно работење. "

Премостување на јазот Африка користи Кенија квалификувана работна сила во мал град наречен Kitale да се подготви компоненти за мостови, како што се кули, прекинувачи и приклучоци. Потоа транспортира сè на место и ја ангажира локалната заедница за инсталација и монтажа. Добротворната организација гради суспендирани и суспендирани мостови, од кои и двете се конструкции поддржани со кабел. Каблите од жица се поставени на челични столбови и завршуваат со армирано-бетонски сидра. Кулите се поддржани од армирано-бетонски темели; спиралните колци ќе се користат за обезбедување на длабока основа за темелите на кулата.

Bowser додаде: "Оптоварување ќелија е брилијантен. Лесно е да се користи и исклучително сигурен. Ние ќе им препорачаме на овој производ на секој кој треба да го знае товарот. "

Фотографија погоре: Хидрауличниот приклучок и оптоварување ќелија се користат за примена и мерење на товарот, соодветно


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes