Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

loadsafe користи тестирање хидраулични лифтови и дигалки

Капацитет на 300t Кабел за оптоварување со притисок Straightpoint (SP) е снимање на податоците на најновата машина Samson COMP-300T-DTR од Worlifts, која ги тестира хидрауличните цилиндри и дигалки.

Worlifts обезбедува голем број на услуги поврзани со снабдување, изнајмување, одржување, тестирање и поправка на хидраулични алати со висок притисок и друга опрема за подигање и местење. Таа има сегашна флота од машини за тестирање, но неодамна го обнови својот капацитет во Бромсгроув, Вустершир, Обединетото Кралство за подобро да ја користи својата централна единица, единица за капацитет 500t, која ги тестира и сопствената опрема на компанијата од флотата за изнајмување плус купувачи и цилиндри на купувачи.

Пол Смит, директор за продажба во Worlifts, рече: "Ние одлучивме дека треба да ги модернизираме и надградуваме нашите тестирачки капацитети за да ни овозможиме поефикасно и поефикасно тестирање - сите во една машина за тестирање. Фокусната точка на оваа иницијатива беше да го зголемиме капацитетот на 500t статички и да ја инкорпорираме оптоварувачката ќелија за динамичко тестирање. Претходно, користевме две машини и реактивни зраци, така што значително ја подобривме работата со надградбата. "

Смит објасни дека натоварената ќелија, која е прицврстена на позиција, лесно се отстранува за голем капацитет, статички тестови или други, каде што таквата технологија не е потребна. Освен тоа, Worlifts планира да спроведе механизам за брзо ослободување во блиска иднина, што уште повеќе ќе ја зголеми неговата употреба. Оптоварувачката ќелија, исто така, може да игра интегрална улога во комплетирањето на независни тестови за компресија на фабрикувани компоненти и челични тела.

Смит рече: "Ние веќе го забележавме позитивното влијание што го има надградбата врз операцијата и ние очекуваме континуирано искористување. Постојат многу причини зошто треба да се тестираат хидраулични цилиндри и дигалки, вклучувајќи го и годишниот преглед, поправка, спецификации, сертификација итн. Тој статус кво ќе остане, но во голема мера подобрено - технолошки и механички - начинот на кој ние можеме да одговориме на тоа разновидна побарувачка ".

Клетките за компресивно оптоварување на SP се пофалуваат со бројни карактеристики, вклучувајќи и производство од високо квалитетен нерѓосувачки челик, безжичен опсег на 700m (или 2,300m), внатрешна антена и работа со стандардни АА батерии. Опсегот е лесно поврзан преку USB-приклучок до iOS-от на SP и апликацијата Android или на неговиот безжичен рачен екран SW-HHP. Во случајот Worlifts, отчитувањата се земаат на таблета која е монтирана на панел на машината. Го користи state-of-the-art софтверот SP за да ги долови тие читања и да подготвува извештаи како што се бара врз основа на предност или побарувачка на купувачи.


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes