Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

монопилStraightpoint (SP) произведува голем број на производи за мерење на сила, кои се движат во капацитет до 1,000t +, кои се користат на различни начини од страна на секторот за ветерна енергија. Опремата обично се доставува до крајните корисници преку широка дистрибутивна мрежа на SP, која обезбедува најмодерни оптоварувачки ќелии за офшор, ветерна енергија и други работни места низ целиот свет.

СП, неодамна стекнат со укинување и местење опрема гигант Crosby, ја измени својата опрема за употреба во најсложените средини. Нејзината најпродавана радиолошка плус безжична оптоварувачка ќелија, како и многу производи во портфолиото, може да се пофали со IP67 или NEMA6 заштита на животната средина и сертификат за одобрување на DNV GL, додека верзијата ATEX и IECEx се достапни во опасни зони 0, 1 и 2. Понатаму, асортиманот е изработен од алуминиум од високо квалитетен аероспејс одделение и работи со стандардни АА батерии.

СП, технолошки пионер во својата област, неодамна ја ажурираше својата Bluetooth способност и започна со подобрена верзија на популарната апликација за да им овозможи на своите оптоварени ќелии да комуницираат со до осум уреди, до 100m (328 ft.) Далеку. Собраните податоци може да се праќаат на други приматели во форма на табеларни пресметки на Excel или PDF извештај. Апликацијата го зема своето име од дисплејската единица Handheld plus, која користи алтернативна технологија која овозможува опсег до 700m (2,300ft.), Додека пак софтверскиот пакет со повеќе безжични оптоварувачки контролер (SW-MWLC) ги прикажува и регистрира податоците од до 100 SP безжични оптоварувачки ќелии истовремено.

Апликациите за подигнување на енергијата на ветерот кои ги спроведуваат оптоварувачките ќелии се различни, но Дејвид Милард, менаџер за развој на бизнисот во СП, избира четири примери од особен интерес за професионалци во индустријата кои бараат да ја зголемат нивната употреба на технологијата. Во секој случај, евидентно е како следењето на тежината на товарот и / или неговиот центар на гравитација ја зголемува безбедноста, особено кога се крева дигање и друга опрема во близина на работната граница (WLL).

"Прво", го започнува Мулард, "Ајде да погледнеме во попозната апликација за вчитување на ветерницата. Овде, крајните корисници [на СП опремата] ги креваат структурите во целост на сопствени садови или друг превоз. Тие можат да тежат над 400t, па затоа од витално значење е да ги надгледувате надзорниците да ги следат силите што се применуваат и да ги користат оптоварувачките ќелии како алатка за превенција на преоптоварување. Вообичаено е да се искористат еден пар, на пример, капацитетот на 250t на Radiolink плус, кој може да обезбеди вкупен износ на товарот. "

Неговиот следен избор е помалку познат употреба на оптоварување клетки во однос на услуга на дигалки кои често се наоѓаат во nacelle на врвот на кули. Тие се користат за рутински или други работи за одржување. Ваквите дигалки, кои може да се движат до капацитет до 500kg, се користат за подигање и спуштање на алати и делови.

Mullard вели: "Важно е дека сервисните дигалки редовно се тестираат и проверуваат во согласност со LOLER [Правилата за лифтинг операции и опрема за лифтинг опрема 1998]. Корисниците може да се одлучат за Radiolink или Loadlink плус за да извршат тест, да потврдат дека дигалката функционира како што треба и да ги фати податоците. Вообичаено, таквата работа ќе биде искористена за 1t до 2.5t капацитет за оптоварување на капацитети. "

На Loadlink плус е дизајниран да биде лажиран со Crosby стандардни окови. Светот е познат како оригинален уред за мерење на електронски сили кој има интегриран приказ. Со текот на годините линијата е проширена и сега се користи за лифтови со капацитет од 1t до 300t во различни индустрии, вклучувајќи енергија од ветерот, производство, транспорт, земјоделство, нафта и гас, комунални услуги и воздушната индустрија.

Трето, Мулард ги воведува стручњаците за енергијата на ветерот во ќелијата за оптоварување на компресија, која може да се користи за пресметување на тежината или тежината на било која голема фабрикувана единица пред да се вчита, за енергијата на ветерот што обично се однесува на јакна или основа која се наоѓа под водата површина. Мулард истакнува дека повеќе ќелии за оптоварување на компресија можат да се поврзат безжично со SP софтверот на PC софтверот преку USB dongle за да го потврдат центарот на тежината на големи и тешки предмети што можеби не се рамномерно пропорционирани.

Конечно се споменува опсегот на под-оптоварување клетки на СП, кои може да се користат за следење на тензиите на каблите и приклучоците. Mullard вели: "Тоа е изненадувачки за некои степен на поврзување и moorings на офшор фарми со ветерници, под површината на водата. Важно е да се знаат силите кои се применуваат на тие редови за време на сите состојби на морето и временските услови. Заштитата на животната средина од напредната внатрешна дизајнна конструкција и запечатување со висок степен на одѕив овозможува [SP] производите да се користат во влажни услови без опасност од неуспех. "

СП ќе изложува на Global Offshore Wind 2019, кој се одржува 25-26 јуни во Лондон Excel.

Мрежа за ветерна енергија


Брза контакт форма

Забелешка: Ве молиме користете е-поштенска адреса на вашата компанија, каде што е можно, адресата на gmail, yahoo или hotmail може да влезе во нашата спам и да остане незабележано. Нашиот нормален одговор е во рок од еден ден, ако не сте имале одговор на вашата истрага ве молиме контактирајте Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите. Ти благодарам
Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.
enzh-TWnlfrdenoes