Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

поправка на мост со клетки за оптоварување на компресијаЧетирите оптоварувачки ќелии на Straightpoint (SP) беа испорачани од објект во Белгија за отстранување на отпорот (LGH) во Антверпен, за да измерат мост што бил отстранет за поправка по судир со канал.

Клетките за оптоварување на капацитетот на 150t беа искористени од поморската инженерска компанија Hye NV, која има задача да ја утврди структурата што ја преминува морскиот канал Брисел-Шелд во Humbeek-Sas во Гримберген, северно од главниот град на земјата.

на Брисел тајмс известија дека мостот бил погоден додека бил отворен за да му дозволи на бродот да помине низ него. Тој додаде дека ударот го префрлил делот на коловозот од подвижниот (подвижен) мост од пет или шест метри од линијата, додека механизмот што ги крева и намалува двете половини од мостот исто така бил оштетен.

Hye, лоциран на бреговите на Scheldt во Антверпен, во близина на Kruibeke, повика LGH да обезбеди мерења пред и по важна фаза на реставрација на мостот. Безжичните оптоварувачки ќелии беа позиционирани под четири подржувачки точки на структурата и ги хранеа податоците, фаќајќи индивидуални и колективни читања, назад кон софтверот SW-HHP на лаптопот, каде што беа прочитани на безбедно растојание.

Нето-тежината на мостот беше 156.5t, но структурата го мери 162.5t вклучувајќи и голем број на компоненти кои ќе бидат потребни за време на повторната инсталација. Дејви Крафт, инженер за продажба во LGH Белгија, објасни дека нема потреба да се измери центар на гравитација, но информациите беа лесно достапни и содржани во деталниот извештај генериран од софтверот и доставен до инженерите на Hye.

Тој рече: "Софтверот е лесен за користење и ни овозможи ефективно да го дадеме извештајот до клиентот во реално време. Системот ја евидентирал тежината на секоја поединечна оптоварувачка ќелија, вкупната тежина и тежиштето, и ја прикажал во уреден HTML-извештај. Заедно со хардверот, SP решението додаде сигурност и ефикасност на проект каде што навременото доставување е важно за да се добие мостот се врати во Гримберген и повторно да се отвори што е можно поскоро. "

Клемите за оптоварување со оптоварување на SP поседуваат бежичен опсег од 700m или 2,300 ft. Оптоварувачките ќелии и софтверот најчесто се комбинираат за да го потврдат тежиштето на тежината и тежината на големи и тешки предмети кои можеби не се рамномерно пропорционирани. Крафт и неговиот тим, исто така, користеа хидраулични приклучоци со хидраулични 100t капацитети за да го кренат мостот и да го спуштат на оптоварените ќелии.

СП беше купена со укинување и местење на хардверскиот гигант The Crosby Group на крајот на годината.

Поправка работи на мостот продолжува.


Брза контакт форма

Забелешка: Ве молиме користете е-поштенска адреса на вашата компанија, каде што е можно, адресата на gmail, yahoo или hotmail може да влезе во нашата спам и да остане незабележано. Нашиот нормален одговор е во рок од еден ден, ако не сте имале одговор на вашата истрага ве молиме контактирајте Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите. Ти благодарам
Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.
enzh-TWnlfrdenoes