Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

 Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491    САД: +1 918 834 4611

Робер Десел и Дејвид Ајлинг го потпишаа договоротДалас, со седиште во Тексас, Crosby Group LLC, најголемата хардверска компанија за лифтинг, местење и ракување со материјали, заврши со купувањето на Straightpoint UK (SP), водечки производител на оптоварувачки ќелии и опрема за мерење на сила. Вредноста на трансакцијата не е обелоденета.
Аквизицијата, ефикасна 1 January 2019, вклучува производствен капацитет и седиште, ко-лоциран во Хемпшир, Обединетото Кралство, кој ќе стане центар на квалитет Кросби за мониторинг и мерење на оптоварување, покрај клучниот персонал со седиште во САД

Дејвид Ayling, поранешен извршен директор на СП, ќе влезе во нова улога која ќе ги надгледува продажните функции, маркетингот и функциите за развој на производот за сите уреди за мониторинг на оптоварување. Тој ќе поднесе извештај до Роберт Десел, главен комерцијален директор во Крозби.

Ајлин рече: "СП има изградено многу силен тим фокусиран на иновации и високи нивоа на услуги и сакавме да обезбедиме дека можеме да ги одржиме и искористиме овие важни карактеристики на компанијата. Брендот Crosby, неговата канал сила, глобален дофат, и менаџерски тим ќе ни овозможи да се изгради на нашите предности и да ги преземе бизнис на ново ниво. Станува дел од Crosby претставува можност да ги испорачаме нашите решенија за повеќе клиенти и да го зголемиме темпото на нашата иновација. Тоа е возбудливо ново поглавје за СП, неговите членови на тимот и потрошувачите."

Десел рече: "Имаме блиски односи со SP за подолго време - нејзините товарни окови се засноваат на индустрискиот стандард Crosby G2130, и ние ги користиме SP производите на нашите безбедносни камиони. Позицијата на СП како лидер и иноватор во мерењето и следењето на оптоварувањето, како и можноста да ја интегрираат својата технологија во нашето веќе силно портфолио, го направија ова огромно дополнување на Крозби. Безбедното кревање е во Крозбивата ДНК и следењето на товарот е критичен дел од таа равенка. Следените лифтови се инхерентно побезбедни и сега можеме да го зголемиме усвојувањето на оваа најдобра практика на глобално ниво."

Тој продолжи: "Аквизицијата е фокусирана на раст. СП веќе претставуваше сила на пазарот и како дел од Crosby можеме да ги ставиме своите производи и експертиза поблиску до точката на користење и да го зголемиме темпото на иновации. "Ayling потврди дека СП ќе ја задржи својата посветеност на не-местење пазари, како што се тежинскиот сектор.
Десел заклучи: "Ние сме многу возбудени да го додадеме брендот СП, производите од најдобрата класа, производните способности и членовите на тимот на организацијата Крозби."

crosbysp

За Крозби
Crosby е водечки производител на премиум додатоци кои се користат при кревање, местење и прицврстување. Со седиште во САД, компанијата има репутација низ целиот свет за обезбедување на широк спектар на производи погодни за најбарани работни услови со бескомпромисен квалитет. Производи вклучуваат жица јаже клипови, куки, окови, кревање прстиња, дигалки прстени, ремонт топки, грабне блокови, кран блокови и снопови. Крозби, исто така, обезбедува програма за обука "светска класа", фокусирајќи се на правилната примена на Crosby Products.


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes