Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

dutest со СП и КросбиDutest, трета инспекциска компанија и снабдувач на опрема за подигнување, ќе го дистрибуира целиот спектар на производителот на натоварени ќелии Straightpoint (SP) низ Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) со непосреден ефект.

Префрлањето на широкиот опсег на технологии за мерење на силата на SP го следи нејзиното стекнување од страна на најголемата хардверска компанија за подигање, местење и ракување со материјал во светот, The Crosby Group, која има постоечки договор за снабдување. Дуст има капацитети во Дубаи и Абу Даби, но обезбедува решенија за купувачите низ емиратите.

Сараванван Т., регионален менаџер-ОАЕ во Дустест, рече: "Ние веќе соработуваме со Крозби и добиваме одлична поддршка од нив. Заедно со проактивноста на претставниците на СП, тоа го направи бизнис смисла да ги додадете своите производи на нашите богати резерви на дигање и местење опрема. ОАЕ е регион кој го поздравува технолошкиот напредок на индустријата и тој тренд се усогласува со нашето партнерство со Крозби, а сега СП. Предвидувам побарувачка за нивната опрема од поморските, авијациските, производствените и тешките градежни индустрии, покрај нафтата и гасот ".

Дејвид Ајлинг, директор за глобален развој на бизнисот за решенија за мониторинг на оптоварување на СП, рече: "Една од апелите за сопственост на Крозби беше зголемена пенетрација на пазарот, а договорот Дустест служи како навремен пример за подобриот напад. Тоа не значи дека Dutest не би размислувал за партнерство со SP директно во некоја фаза, но постоењето на синџирот на снабдување на Дустест-Крозби јасно ни забрза до овој момент ".

Ајлинг и Дејвид Милард, менаџер за развој на бизнисот во СП, веќе доставија продуктивна обука на претставниците на Дустест, покривајќи го целиот спектар. Radiolink плус е најпродаван производ на SP, дизајниран да биде лажиран со Crosby стандардни окови. Мобилната ќелија за безжична тензија е способна за мерење и динамичко следење на оптоварувањето во капацитети од 1t до 500t, од залиха. Таа е достапна во верзијата 2.4GHz со голем опсег, обезбедувајќи 700m или 2,300 ft. Опсег до SW-HHP рачниот или безжичниот софтвер на производителот; или во Bluetooth кој може да биде поврзан со било кој паметен телефон кој го користи бесплатниот HHP стан на SP на iOS или Android, во опсег до 100m или 328ft.

Во меѓувреме, СП неодамна лансираше нова Bluelink оптоварување ќелија со единечен капацитет, која ја воведува технологијата на Bluetooth на постојните и потенцијалните клиенти, кои сеуште користат застарени механички мерки за мерење на сила. Bluelink е мобилна ќелија со капацитет 6.5t (14,300 lb.), насочена кон крајните корисници кои остануваат лојални на традиционалната опрема, но кои би можеле да бидат рецептивни за подобрена технологија и вродените предности за читање на податоци дигитално, на безбедно растојание. Како што повтори Ајлин, сепак, Radiolink и Bluelink се само два примерока во низа безбедносни центрични решенија дизајнирани со цел на крајниот корисник.

Марсел Тавуто, менаџер за продажба во Крозби, рече: "Сè уште сме во релативно рана фаза од претходниот договор за снабдување со" Дустест ", така што неговото неодамнешно усвојување на СП технологијата е доказ за силата на партнерство што можеме да го фатиме дури и во текот на изминатите две години. Опсегот [SP] е понапреден од алтернативите на пазарот и очигледно е дека се направени поголеми инвестиции во развојот на производите, што е важно за Saravanan и неговиот тим. "

Saravanan додаде: "Општо земено, бизнисот е добар. Ние очекуваме долгорочни односи со Крозби [и СП]. Кога ќе започнат нови иновации, ние сакаме да бидеме меѓу првите што ќе ги ставиме на пазарот. Имаме добар однос со крајните корисници и постојано се обидуваме да ги прикриеме нашите купувачи со опремата што ја вградуваме ".

На сликата (од лево кон десно): Мохамед К. Бин Дасмал, управен директор во групата Бин Дасмал; Дејвид Ayling, глобален директор за развој на бизнисот за решенија за мониторинг на оптоварување на SP; Марсел Тавуту, регионален менаџер за продажба во Кросби; и Saravanan Т., регионален менаџер во Дустест ОАЕ.


монопилStraightpoint (SP) произведува голем број на производи за мерење на сила, кои се движат во капацитет до 1,000t +, кои се користат на различни начини од страна на секторот за ветерна енергија. Опремата обично се доставува до крајните корисници преку широка дистрибутивна мрежа на SP, која обезбедува најмодерни оптоварувачки ќелии за офшор, ветерна енергија и други работни места низ целиот свет.

СП, неодамна стекнат со укинување и местење опрема гигант Crosby, ја измени својата опрема за употреба во најсложените средини. Нејзината најпродавана радиолошка плус безжична оптоварувачка ќелија, како и многу производи во портфолиото, може да се пофали со IP67 или NEMA6 заштита на животната средина и сертификат за одобрување на DNV GL, додека верзијата ATEX и IECEx се достапни во опасни зони 0, 1 и 2. Понатаму, асортиманот е изработен од алуминиум од високо квалитетен аероспејс одделение и работи со стандардни АА батерии.

СП, технолошки пионер во својата област, неодамна ја ажурираше својата Bluetooth способност и започна со подобрена верзија на популарната апликација за да им овозможи на своите оптоварени ќелии да комуницираат со до осум уреди, до 100m (328 ft.) Далеку. Собраните податоци може да се праќаат на други приматели во форма на табеларни пресметки на Excel или PDF извештај. Апликацијата го зема своето име од дисплејската единица Handheld plus, која користи алтернативна технологија која овозможува опсег до 700m (2,300ft.), Додека пак софтверскиот пакет со повеќе безжични оптоварувачки контролер (SW-MWLC) ги прикажува и регистрира податоците од до 100 SP безжични оптоварувачки ќелии истовремено.

Апликациите за подигнување на енергијата на ветерот кои ги спроведуваат оптоварувачките ќелии се различни, но Дејвид Милард, менаџер за развој на бизнисот во СП, избира четири примери од особен интерес за професионалци во индустријата кои бараат да ја зголемат нивната употреба на технологијата. Во секој случај, евидентно е како следењето на тежината на товарот и / или неговиот центар на гравитација ја зголемува безбедноста, особено кога се крева дигање и друга опрема во близина на работната граница (WLL).

"Прво", го започнува Мулард, "Ајде да погледнеме во попозната апликација за вчитување на ветерницата. Овде, крајните корисници [на СП опремата] ги креваат структурите во целост на сопствени садови или друг превоз. Тие можат да тежат над 400t, па затоа од витално значење е да ги надгледувате надзорниците да ги следат силите што се применуваат и да ги користат оптоварувачките ќелии како алатка за превенција на преоптоварување. Вообичаено е да се искористат еден пар, на пример, капацитетот на 250t на Radiolink плус, кој може да обезбеди вкупен износ на товарот. "

Неговиот следен избор е помалку познат употреба на оптоварување клетки во однос на услуга на дигалки кои често се наоѓаат во nacelle на врвот на кули. Тие се користат за рутински или други работи за одржување. Ваквите дигалки, кои може да се движат до капацитет до 500kg, се користат за подигање и спуштање на алати и делови.

Mullard вели: "Важно е дека сервисните дигалки редовно се тестираат и проверуваат во согласност со LOLER [Правилата за лифтинг операции и опрема за лифтинг опрема 1998]. Корисниците може да се одлучат за Radiolink или Loadlink плус за да извршат тест, да потврдат дека дигалката функционира како што треба и да ги фати податоците. Вообичаено, таквата работа ќе биде искористена за 1t до 2.5t капацитет за оптоварување на капацитети. "

На Loadlink плус е дизајниран да биде лажиран со Crosby стандардни окови. Светот е познат како оригинален уред за мерење на електронски сили кој има интегриран приказ. Со текот на годините линијата е проширена и сега се користи за лифтови со капацитет од 1t до 300t во различни индустрии, вклучувајќи енергија од ветерот, производство, транспорт, земјоделство, нафта и гас, комунални услуги и воздушната индустрија.

Трето, Мулард ги воведува стручњаците за енергијата на ветерот во ќелијата за оптоварување на компресија, која може да се користи за пресметување на тежината или тежината на било која голема фабрикувана единица пред да се вчита, за енергијата на ветерот што обично се однесува на јакна или основа која се наоѓа под водата површина. Мулард истакнува дека повеќе ќелии за оптоварување на компресија можат да се поврзат безжично со SP софтверот на PC софтверот преку USB dongle за да го потврдат центарот на тежината на големи и тешки предмети што можеби не се рамномерно пропорционирани.

Конечно се споменува опсегот на под-оптоварување клетки на СП, кои може да се користат за следење на тензиите на каблите и приклучоците. Mullard вели: "Тоа е изненадувачки за некои степен на поврзување и moorings на офшор фарми со ветерници, под површината на водата. Важно е да се знаат силите кои се применуваат на тие редови за време на сите состојби на морето и временските услови. Заштитата на животната средина од напредната внатрешна дизајнна конструкција и запечатување со висок степен на одѕив овозможува [SP] производите да се користат во влажни услови без опасност од неуспех. "

СП ќе изложува на Global Offshore Wind 2019, кој се одржува 25-26 јуни во Лондон Excel.

Мрежа за ветерна енергија


компресии кои се користат при скенирање на МНР скенирањеRidderkerk, компанија за изнајмување и опремување на опремата со седиште во Холандија, LGH Hijsmaterieel BV (LGH) вработила четирите оптоварени клеточни оптоварувања на Straightpoint (SP) за да ја потврди тежината и тежината на машината за магнетна резонанца (МРИ) пред транспортот неодамна.

LGH, која нуди низа решенија за мерење на силата на SP, избра 10t капацитет за безжично компресирање на оптоварување за снимање на важни податоци додека единицата за магнетна резолуција беше манипулирана пред да биде ставена на приколка за преместување од Wesdijk Exceptioneel Transport, од Alphen aan den Rijn час северно од штабот на LGH во близина на Ротердам.

Клетките за компресивно оптоварување на SP се пофалат со безжичен опсег на 700m или 2,300 ft. На производителот SW-HHP рачен или безжичен центар за гравитациски софтвер, кој во овој случај е инсталиран на лаптоп каде што податоците се читаат на безбедно растојание. Оптоварувачките ќелии и софтверот најчесто се комбинираат за да го потврдат центарот на тежината и тежината на големи и тешки предмети што можеби не се рамномерно пропорционирани. Системот ја доловува тежината на секоја поединечна оптоварувачка ќелија, вкупната тежина и тежиштето, и го прикажува во HTML-извештај.

МНР скенер мереше 5.13m (приближно 17 ft.) Од 2.01m (приближно 6.5 ft.) И се мери во 21,175kg (21.17t). Вредноста на тестот за оптоварување беше нагласена со разликата во реалните читања до документацијата доставена со товарот, што сугерираше дека требало да биде во регионот на 26t. Товарот, заедно со најновата научна опрема и компоненти, презентираше претеран офсет центар на гравитација поради аголот на кој е натоварен и обезбеден за патниот сообраќај.

Матијс Сенф, инженер за продажба на LGH за западниот регион на Холандија, рече: "Информациите беа собрани главно за тимот на кран во Мадрид [Шпанија], кој мораше да ги подготви своите лифтови за преоптоварување. За да се подигне скенерот се користеа дрвени дрва за да можат да се постават оптоварените ќелии. Точките за оптоварување беа позиционирани, а потоа беше обезбедена конекција со лаптопот. По конфигурацијата, приколката беше спуштена за да му овозможи на [МРИ] да се потпира на клетките на оптоварување. Спроведевме понатамошни тестови за стабилност пред да земеме три читања на податоци и да ги прикажеме просечните наоди во извештајот, кои можеме веднаш да ги извеземе од лаптопот ".

Сенф додаде: "Ние често го користиме нашиот спектар на СП-производи во такви апликации. Опремата е најсовремена технологија и нуди одлична удобност на лице место на лице место. Индустријата за тешки лифтови, пристаништа и пристаништа, како и сектор за одржување се меѓу оние кои ја користат технологијата за тестови на оптоварување и други апликации. "

Верзијата на Bluetooth од мобилната ќелија за компресија неодамна беше додадена во опсегот што може да се поврзе со кој било паметен телефон кој ја користи бесплатната HHP апликација на SP на iOS или Android, во опсег до 100m или 328 ft. ATEX и IECEx верзии се исто така достапни за употреба во зона на опасни зони 0, 1 и 2. Единиците се машински изработени од високо квалитетен нерѓосувачки челик и стандардни АА батерии нудат 1,200 часови на живот. Сенф, исто така, ја истакна заштитата на животната средина на производот до IP67 / NEMA6.

Сенф неодамна влезе во нова улога во LGH BV, откако ги помина последните две години како привремен технички член на персоналот. Тој заклучи: "Мило ми е што ја направив транзицијата. Имав силно разбирање на СП и други производи во нашето портфолио, но за да играм повеќе раце-улога во нивната примена на линијата на фронтот додава вистинска димензија на мојата работа. Со нетрпение очекувам многу повеќе компресија и други оптоварување ќелии проекти во иднина. "

СП беше купена со укинување и местење на хардверскиот гигант The Crosby Group на крајот на годината.


поправка на мост со клетки за оптоварување на компресијаЧетирите оптоварувачки ќелии на Straightpoint (SP) беа испорачани од објект во Белгија за отстранување на отпорот (LGH) во Антверпен, за да измерат мост што бил отстранет за поправка по судир со канал.

Клетките за оптоварување на капацитетот на 150t беа искористени од поморската инженерска компанија Hye NV, која има задача да ја утврди структурата што ја преминува морскиот канал Брисел-Шелд во Humbeek-Sas во Гримберген, северно од главниот град на земјата.

на Брисел тајмс известија дека мостот бил погоден додека бил отворен за да му дозволи на бродот да помине низ него. Тој додаде дека ударот го префрлил делот на коловозот од подвижниот (подвижен) мост од пет или шест метри од линијата, додека механизмот што ги крева и намалува двете половини од мостот исто така бил оштетен.

Hye, лоциран на бреговите на Scheldt во Антверпен, во близина на Kruibeke, повика LGH да обезбеди мерења пред и по важна фаза на реставрација на мостот. Безжичните оптоварувачки ќелии беа позиционирани под четири подржувачки точки на структурата и ги хранеа податоците, фаќајќи индивидуални и колективни читања, назад кон софтверот SW-HHP на лаптопот, каде што беа прочитани на безбедно растојание.

Нето-тежината на мостот беше 156.5t, но структурата го мери 162.5t вклучувајќи и голем број на компоненти кои ќе бидат потребни за време на повторната инсталација. Дејви Крафт, инженер за продажба во LGH Белгија, објасни дека нема потреба да се измери центар на гравитација, но информациите беа лесно достапни и содржани во деталниот извештај генериран од софтверот и доставен до инженерите на Hye.

Тој рече: "Софтверот е лесен за користење и ни овозможи ефективно да го дадеме извештајот до клиентот во реално време. Системот ја евидентирал тежината на секоја поединечна оптоварувачка ќелија, вкупната тежина и тежиштето, и ја прикажал во уреден HTML-извештај. Заедно со хардверот, SP решението додаде сигурност и ефикасност на проект каде што навременото доставување е важно за да се добие мостот се врати во Гримберген и повторно да се отвори што е можно поскоро. "

Клемите за оптоварување со оптоварување на SP поседуваат бежичен опсег од 700m или 2,300 ft. Оптоварувачките ќелии и софтверот најчесто се комбинираат за да го потврдат тежиштето на тежината и тежината на големи и тешки предмети кои можеби не се рамномерно пропорционирани. Крафт и неговиот тим, исто така, користеа хидраулични приклучоци со хидраулични 100t капацитети за да го кренат мостот и да го спуштат на оптоварените ќелии.

СП беше купена со укинување и местење на хардверскиот гигант The Crosby Group на крајот на годината.

Поправка работи на мостот продолжува.


BlueLinklowStraightpoint (SP) го претстави својот нов единствен капацитет Bluelink оптоварување ќелија која воведува Bluetooth технологија на постојните и потенцијалните клиенти се уште користат застарени механички сила мерење производи.

Bluelink е мобилна ќелија со капацитет 6.5t (14,300 lb.), насочена кон крајните корисници кои остануваат лојални на традиционалната опрема, но кои можат да бидат рецептивни за подобрена технологија и својствени предности за читање на податоци на iOS или Android smartphone инсталиран со бесплатна HHP апликација SP .

СП, неодамна стекнат со Crosby, е докажан пионер во технолошкиот напредок - неговите безжични оптоварувања, товарни окови и оптоварувачки ќелии веќе го овозможуваат Bluetooth 4.2-но Bluelink ќе седне по спектарот во апликации за кои останува механичкото решение инстинктивен избор, но каде што безбедносните придобивки постигнати со читање на податоци на растојание до 328 ft. или 100m, се разбира, се признаваат.

Дејвид Ayling, глобален директор за развој на бизнисот за решенија за следење на оптоварување на SP, рече: "Важно е дека го продаваме Bluelink соодветно. Лансирањето не поставува критериум за мерење на тековната технолошка прогресија на нашиот опсег, но повеќе ја одразува нашата способност да продолжиме да обезбедуваме алатки за многу различни типови на корисници кои сакаат да ги разберат силите што се применуваат. Ова не е алтернатива на нашите најмодерни системи, туку чекор кон најновата безжична технологија, можеби за професионалци кои само што почнуваат да мигрираат од традиционалните решенија ".

Испорачани индустриски стандардни канти, како што е Crosby G2130, Bluelink е дизајниран за да ја минимизира главата; таа ги мери само 6 инчи или 156mm од око до око. Во меѓувреме, неговиот компактен и лесен дизајн не жртвува сила со сигурносен фактор од над 500%. Изграден од аероспејс одделение и анодизиран алуминиум, производот, исто така, може да се пофали со напредна внатрешна дизајн структура.

Ayling додаде: "Дизајнот не само што го обезбедува производот со незаменлив сооднос меѓу јачината и тежината, туку исто така овозможува користење на посебно внатрешно затворено куќиште кое ги обезбедува електронските компоненти на оптоварувачката ќелија со заштита на животната средина NEMA6 или IP67 дури и со капакот на батеријата недостасува плоча. И покрај фактот дека Bluelink не е целосно специфицирана, врвот на опсегот на оптоварување ќелија, нејзините квалитети сеуште го одговараат на најтешките индустриски или слободно опкружувачки средини. "

Горенаведената апликација, која е достапна за преземање и лесно поврзување со која било СИ оптоварувачка ќелија која ја поседува истата технологија, му овозможува на операторот да се најавува податоци во однос на времето или на настани како што се прекумерно или недоволно оптеретување, додека прилагодливиот аларм го известува операторот на паметен телефон ако се појави преоптоварување. Се одликува со индикатор за аналоген оптоварување на главниот екран и голем број на јазици, вклучувајќи англиски, холандски, шпански, норвешки, јапонски и кинески.

Bluelink се напојува со четири стандардни алкални батерии на AA кои обезбедуваат прекумерно време на пренос на 500 часа, а неговата внатрешна антена обезбедува сигурно пренесување на точност на 0.1% FS.


Брза контакт форма

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.
enzh-TWnlfrdenoes