Вчитај клеточна и транзиторна терминологија
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Номинален капацитет или работно оптоварување (WLL)
Максимално оптоварување за кое е наменета оптоварување ќелија.

Век
Излез на целосна скала на оптоварувањето, обично во mV / V (милииволти излези по возбуда или влез на Волт)

Излез за целосна скала (FSO)
Излез на ќелии на товар со номинален капацитет или WLL (целосна скала),
Обично се изразени во mV / V

Нула излез
Излезете ја ќелијата за внесување без примена на оптоварување
Изразено како% FSO

Најдобра права линија
Правата линија помеѓу нула излез и целосна скала излез, се користи за да се утврди грешки за излез на излезни ќелии и нелинеарност

Нелинеарност
Отстапувањето на излезниот опсег на оптоварување од Best Straight Line, снимен со зголемени оптоварувања.
Изразено како% FSO

Хистерезис
Разликата во излезите на оптоварувачките ќелии од еквивалентни зголемување и намалување на оптоварувањата.
Изразено како% FSO

Максимална грешка / комбинирана грешка
Максималната грешка на излезниот излез на ќелиите од најдобрата директна линија, со оглед на не-линеарноста и хистерезисот.
Изразено како% FSO

Излезна симетрија
Разликата во ФСО од операцијата на тензија до операцијата на компресија.
Изразено како% Просечен ФСО

Ефект на температурата на нула
Промената на неутрализирање на нула поради одредена промена на температурата.
Изразено како% FSO / ° C

Ефект на температурата на Span
Промената на излезот поради одредена промена на температурата.
Изразено како% Излез / ° C

лази
Промената на FSO се случува со текот на времето, при што сите услови остануваат константни.
Сите материјали покажуваат ефекти на лази во различни степени. Лазирањето на оптоварувањето на клетките може да се минимизира со совпаѓање на компензацијата на полнењето на деформациониот мерач на употребениот материјал на елементите на оптоварување.
Изразено како% FSO / одреден временски период (обично 20 минути).

Повратни врати
Нулта неусогласеност по истовар на оптоварување ќелија од одреден временски период. Снимено по еквивалентен временски период на кој се применува товарот.
Изразено како% FSO / одреден временски период (обично 20 минути).

Неповторливост
Разликата во снимениот излез од последователни оптоварувања под постојани услови.
Изразено како% FSO

Напон на возбудување
Безбедно напон што се користи за добивање на излезни вредности во наведената спецификација.
Изразено во Vdc или Vac.

Внесување Отпорност
Електричниот отпор на цевното коло за напојување на мерните ќелии, мерено преку ексцитациски врски со отворено коло со сигнални врски.
Изразено во Ом

Отпорност на излез
Електричниот отпор на цевното коло за напојување на мерните ќелии, мерено преку сигналните врски со отворено коло со побудувачки врски.
Изразено во Ом

Отпор на изолација
Електричниот отпор се мери помеѓу коморите за оптоварувачка ќелија и елементот на оптоварување.
Изразено во Ом

Примарна оска
Оската на оптоварување за која е наменета оптоварување ќелија.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes