Интегрален дисплеј v нема дисплеј безжични товарни линкови
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Светскиот реномиран опсег на товарните линии на Straightpoint, користен за мониторинг на оптоварување, се поделени во три различни категории:

интегрален v безжичен

  • Линк за оптоварување безжичен напон (Radiolink плус) се користи со безжична контрола на рацете на SP или Bluetooth преку iOS или Android уред
  • Линиски динамометри со дигитален динамометар со вграден дисплеј (Loadlink плус)
  • Кабелска затегнатост на напон за употреба со SP рачен контролер (Wirelink плус)

СП ги дизајнирале нивните безжични товарни линкови за да не вклучуваат интегриран екран и вклучуваат посебен не-безжичен опсег што го прават.

Еве ги нашите причини зошто:

1. Приказот го искушува операторот да се доближи до динамометарот и товарот за да го прочита - тоа може да ја загрози безбедноста на операторот со тоа што ги има во опасно подрачје околу лифтот. Подобро е да се биде на безбедно растојание со користење на далечински поврзан рачен или паметен телефон со нашите Bluetooth апликации инсталирани.

2. На екранот на екранот му е потребна дополнителна моќност за да се одржи и затоа може да ја убие вградената плоча сите рачни Плустраење на батеријата од 1200hrs на помалку од 100hrs.Генерално екранот е број еден причина за поправки направени на loadcell.

3. Тоа е подложно на оштетување од удари од грубо ракување кое може да попушта на екранот или да ги скрши делови од внатрешната компонента.

4. Работејќи во опасни подрачја, SP го разви Radiolink плус во безбедносна безжична оптоварувачка ќелија со опсег од 700m / 2300m, обезбедувајќи безбедност на далечина

Сепак, корисно е да се користат каблирани оптоварувачки ливчиња SP (исто така познати како дигитален динамометар) кој има интегрален дисплеј за време на одредени апликации како што се затегнување на линиите или кога работникот треба да биде блиску до вршење на рацете на задачи / операции.

Еден добар конкретен пример би бил да се користи еден со трипод, каде што работникот користи чудак за да го укине товарот. Со својот дизајн, трипод-асистерот треба да ја користи рачната операција за да ја користи, дозволувајќи им на работникот да биде доволно близу до прикажувањето на екранот на оптоварување за да го прочита.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes