Калибрација и тестирање
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

 Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491    САД: +1 918 834 4611

Машина за испитување на рамни точки

Straightpoint350t тест машина

dsc07304

dsc07299

Внимателната инвестиција и инсталирањето на новите машини за тестирање на оптоварување ќе им овозможи на Straightpoint и нивните партнери да понудат услуга за повторно калибрација и поправка на светска класа.

Со цел да се задржи точноста и функцијата на вашите производи за мерење на оптоварување / сила, било да е бренд со SP или на друг начин, треба да се изврши закажана калибрација и одржување како препорачан елемент за поседување на овој тип на опрема за да се обезбеди континуирана безбедност и точност при кревање.

Овластени центри за сервиси за калибрација и поправка

Како дел од посебно признавање на СП; ние обезбедуваме опрема за калибрација и поправка базирана не само во Обединетото Кралство, туку и во целиот свет, кај назначените дистрибутери ширум светот на клучните локации.
Овие локации имаа интензивна обука за одржување на стандардите на СП. Главната предност е тоа што уредот се враќа и се враќа во акција многу побрзо отколку што го испраќа до еден центар и ја намалува можноста за одложување од светските транспортни задржувања.

Стандардното време на реализација за оваа работа е 3-5 работни дена, иако за некои посебни проблеми и размислувања може да биде потребно дополнително внимание.
Калибрација и поправка на индустриските капацитети на Straightpoint во нашите објекти во Велика Британија се опремени со голем број тестови за тестирање на калибрација на оптоварување на кабли (со затворен циклус, серво контролирана способност за тестирање) до 350te / 770,000lbs.
Сите типови оптоварувачки ќелии, динамометри, крански скали, товарни линкови и други трансформатори на сила можеби се калибрирани и сертифицирани, вклучувајќи ги Mantracourt, Strainstall, JCM Load Monitoring, Scotload, Dillon, Tractel, Eilon Engineering, Red Rooster, Elite Transducers, Yale и многу други - како Како и нашите сопствени бренд производи.
Важни се оптоварувачките системи што се користат за мерење и следење на силите во индустријата се оптимизирани за точност на врвот, обезбедувајќи предвидлив излез на признати стандарди.
Треба ли калибрација? Контактирајте го нашиот тим

Важни се оптоварувачките системи што се користат за мерење и следење на силите во индустријата се оптимизирани за точност на врвот, обезбедувајќи предвидлив излез на признати стандарди.

Индустриски калибрациски машини за тестирање

Уредите Straightpoint можат да аплицираат и да вршат широк спектар на познати товари и сили - од само неколку килограми или фунти до многу стотици тони - за тестирање и калибрирање на оптоварување клетки и сила сензори обезбедени од страна на клиентите.
Машините инсталирани во постројката Straightpoint се UKAS ISO 17025 / NIST следливи апаратури, класа 0.5 стандард и сертифицирани од Националната физичка лабораторија во Лондон.
За целите на индустриска калибрација нашиот инвентар на машини за тестирање на оптоварување ќелии е:
250kg / 550 има мртва тежина
6.5te / 14,000lbs хидраулична сила на истегнување
6.5te / 14,000lbs хидраулична компресивна сила
12te / 25,000lbs хидраулична сила на истегнување
2 x 50te / 110,000lbs хидраулична сила на истегнување
50te / 110,000lbs хидраулична сила на компресија
100te / 220,000lbs хидраулични тензии и компресија
350te / 770,000lbs хидраулични тензии и компресија

 

Кога да се калибрираат оптоварувачките ќелии, дигиталните динамометри и другите сензори на сила?

Вчитаните клетки имаат тенденција да станат нестабилни или да лебдат поради различни причини.
Фактори кои можат негативно да влијаат на функцијата вклучуваат постепено уништување на оптоварувањето, развој на вибрации на инструменти, каблирање и завршување, електрично влијание и механички ефекти.
Неуспехот да се испитаат или исчистат оптоварувачките ќелии е значаен фактор што може да доведе до оперативни, функционални и калибрациски проблеми.
Честичките може да се изградат околу клетките на оптоварување и да се натоварат со клеточни монтирања со текот на времето, дури и во чисти средини.
Надворешните системи за оптоварување се соочуваат со повеќе променливи до екстремни услови. Вагите како што се кранските ваги се предмет на незгодно и сезонско променливо време, што доведува до проблеми во развојот во претходно точни оптоварени ќелии. Типичен проблем може да биде со поврзани површини на товарните ќелии кои може да предизвикаат неуспех на сензорот за сила со текот на времето.
Техничарите за калибрација во нашиот сервис се секогаш достапни за да разговараат за барањата на клиентот и поврзаните оптоварувачки ќелии и проблемите со мерењето на сила.

Важно предупредување: Кога системот за оптоварување не функционира, а не дава никакви мерења на сила или информации за следење, немојте едноставно да го исклучувате системот.
Вообичаено е потребно испитување на системот за целосно оптоварување за да се обезбеди враќање во безбедна и високи перформанси. Едноставна повторна калибрација на една погрешна оптоварена ќелија во системот може да има опасни ефекти што доведуваат до механички оштетувања.

Сертифицирана услуга за калибрација на оптоварувачки ќелии

Straightpoint и нашите партнери нудат попродажба на светска класа, грижа и калибрација од светска класа и е посветена на завршување на FAST, настојувајќи да ја калибрира, сертифицира и испорача опремата на која било меѓународна локација во светот.

Техничарите за калибрација во нашиот сервис се секогаш достапни за да разговараат за барањата на клиентот и поврзаните оптоварувачки ќелии и проблемите со мерењето на сила.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes